Cembrit Beroun – Vysoký Újezd 3:1 (2:0)

24.4. 2016   A tým Cembrit Beroun - Vysoký Újezd 3:1 (2:0)

K nedělnímu dopolednímu zápasu nastoupil Cembrit v nejsilnější možné sestavě, zatím co soupeř musel sestavou hýbat, chyběli mu Trojan, Hnátek, Kratochvíl. Do branky hostí musel nastoupit stoper Burian. Domácí si dokázali v utkání vypracovat více brankových příležitostí než soupeř, ale nechali pouze vyniknout brankáře hostí. K vidění bylo mnoho chyb v rozehrávce a tak stále přetrvávají rozpaky nad některými jarními výkony. Kladem v utkání alespoň bylo, že obrana dokázala uhlídat střelce Baka.

Závodí mělo dobrý úvod, již ve 4. minutě napřáhl z 20 metrů Nápravník, brankář střelu nedokázal zkrotit a míč vyrazil jen před sebe, kde se k němu dostal osamocený Paluska. Při zakončení se ale ukvapil a poslal míč nad bránu. V 6. minutě se v křídelním prostoru dokázal uvolnit Paluska a najít centrem ve vápně hlavu D. Novotného, jehož hlavička ale bohužel mířila přímo na brankáře. Po té byla k vidění na hřišti kuriózní situace, když musel rozhodčí přerušit hru kvůli volně pobíhajícímu psovi a do toho musel ještě asistent na lajně vyhánět párek kachen. V 38. minutě Veselý vydláždil uličku pro Novotného, ale jeho střela opět mířila do středu brány na Buriana. Následný rohový kop z kopačky Novotného našel Beňa a ten z 6 metrů nekompromisně pálil do sítě – 1:0. V 42. minutě po autovém vhazování následoval střílený centr Hampla do malého vápna, kde se nejlépe zorientoval Novotný a míč posunul do brány – 2:0.

Krátce po změně stran se do zakončení dostal D. Novotný, ale stoper Burian převlečený za gólmana byl v tomto souboji úspěšnější a u tyče zabránil jisté brance. Ve 49. minutě po narážečce s D. Novotným unikl soupeřově obraně Landa, ale z blízka nastřelil pouze nohy vybíhajícího brankáře. V 58. minutě zahrával přímí kop z  místa žákovského rohu Baka. Do malého vápna vyslal střílený centr a tam se míč odrazil od zad obránce veselého do vlastní sítě – 2:1. Sokolíci tak vsadili na útočnou hru a naráz jich bylo plné hřiště. Domácí hrozili alespoň z protiútoký. Při jednom takovém po ruce ve vápně byla nařízena penalta, kterou s přehledem prudkou střelou k tyči proměnil Celina. Ten se vyznamenal i v 79. minutě, kdy po zmatcích v zadních řadách odvracel obětavě v pádu míč mířící do opuštěné branky. Více už se toho na hřišti neudálo a tak domácí vítězstvím potvrdili své třetí místo v tabulce.

Sestava: Červený – Landa, Celina, Hampl, Veselý – Nápravník (35. Klier), Beňo, Čížek (61. Novotný M.), Sládek (86. Pokorný) – Paluska (81. Uksa), Novotný D.

Branky: Novotný D., Beňo, Celina z PK

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 80