Turnaj starší přípravky B – 1.10. 2017

3.10. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky B - 1.10. 2017

FK Králův Dvůr byl hostitelem třetího turnaje, který byl v neděli odpoledne 1.10. Počasí přálo, tak že se hrálo na přírodní trávě, na největším stadionu ze všech účastníků skupiny. Už při rozlosování jsme věděli, že s účastí může být problém. Nenašli jsme už žádný vhodnější termín než toto nedělní odpoledne. Byli jsme na vážkách, kdo se nám nestihne vrátit z prodlouženého víkendu. Ale rodiče to vzali zodpovědně a tým byl kompletní.

Ještě před prvním zápasem se sešli zástupci všech oddílů a zpřísnila se pravidla pro rozehrávání brankářů. Byla to pro nás komplikace, protože jsme těžili z Matějových rychlých rozehrávek na rozběhnuté útočníky. Nyní nesměl míč přeletět polovinu, ani když byl rozehrán tzv. ze hry. V praxi se ukázalo, že ne každé rozhodnutí u zeleného stolu nám pomůže.

První zápas byl proti favoritovi celé skupiny Sokolu Králův Dvůr. O tomto zápase není moc co psát. Výsledek 0:6 hovoří zcela jasně, soupeř byl hladovější po úspěchu, důraznější a s každým dalším zápasem mu roste sebevědomí. Oplácí nám naší převahu z minulé sezony, kdy jsme je pravidelně poráželi my a oni ještě hráli pod hlavičkou ČLU Beroun „B“.

Ve druhém utkání proti Zdicím jsme byli favorit. Ani ten však pravidelně nevyhrává – být favoritem prostě nestačí. Nedokázali jsme se lépe vyrovnat s úpravou pravidel a těžko jsme se dostávali do šancí. Váznul přechod do útoku, bylo to celé kostrbaté. Prakticky z ojedinělé střely Tondy jsme jen korigovali výsledek na 1:2. Když se nevystřelí na branku, nemůžeme dát gól. Každá porážka nás mrzí. Snad nám nebudou tyto body chybět v celkové tabulce po podzimní části.

Hýskov je v této době naším oblíbeným soupeřem. Chtěli jsme si spravit chuť, rozhodnout utkání do poločasu a pak udělat rošádu na brankářském postu – Adam do brány, Matěj do pole. Průběh utkání byl takový, jaký jsme si představovali. Měli jsme míč v držení, měli jsme i šance, ale konto soupeře zatížili pouze Filip L. a Filip S. Nechali jsme tedy sestavu v původní podobě a hned po rozehrání zvyšoval Filip L. na 3:0. Vypadalo to, že se brankostroj rozjede. Ale z několika samostatných nájezdů a závarů před bránou se důrazem prosadil už jen Filip S. a byl konec. 4:0 – jasná záležitost. Naše duo F+F je kvalitnější než oblečení stejné značky jednoho nejmenovaného řetězce :). Ale chtěli bychom, aby se začali střelecky prosazovat i další hráči. Navíc i Hýskov je zápas od zápasu houževnatější.

Se ziskem tří bodů jsme šli do závěrečného utkání. Během podzimu jsme s FK Králův Dvůr uhráli šťastnou remízu 2:2 a nešťastnou prohru 2:3. Favorit byl nejasný, utkání velmi vyrovnané. Před utkáním hlavní trenér Vlasta zamíchal sestavou a připravil na soupeře Salajovu past :). I pro soupeře muselo být překvapení, že do brány se postavil Adam a Matěj šel podpořit naše útočníky. Zatím jsme si troufli tuto výměnu dělat proti slabšímu Hýskovu, ale královédvorský FK není na stejné úrovni. Počet obránců zpátky nám doplnil univerzál Tadeáš. Byla to ale dobrá volba. Adam je spolehlivá dvojka našeho týmu. Takovou by si přál každý trenér. Zápas se pro nás začal vyvíjet dobře. Nejlepší kombinační akcí jsme se ujali vedení. Míč putoval od obrany k Filipu S, který prostrčil míč na Matěje. Ten překonal soupeřova obránce a společně s Filipem L. upalovali na osamoceného brankáře. Luxusní přihrávkou před prázdnou bránu Matěj vyzval Filipa L., aby otevřel skóre zápasu. Bylo to jak z fotbalové učebnice – fotbal je krásná hra. Protivník se ale nevzdal a ještě do poločasu výsledek otočil ve svůj prospěch na 1:2. Obě branky byly jako přes kopírák, dalekonosná střela k tyči pod břevno a náš brankář bez šance na zákrok. Druhý poločas jsme začali stejně jako první – to se prosadil Matěj a vyrovnal na 2:2. V zápětí nám bylo ještě radostněji, Filip S. zvyšoval na 3:2. Soupeř, který až na malé výjimky věkově patří do mladší přípravky, by se nechal charakterizovat takto: malí ale šikovní. Znovu dokázali vyrovnat na 3:3. Do konce zápasu zbývalo pár minut, hráči dohrávali na morální síly. Po pravém křídle unikl Filip L. Jeho polostřela/polopřihrávka vypadla ležícímu brankářovi z rukou a Filip S. nekompromisně dorazil do sítě. V tu chvíli na hřišti nebylo většího hráče :). Se štěstím jsme tento výsledek už udrželi a získali skalp kvalitního soupeře.

Získali jsme tedy 6 bodů, stejně jako FK Králův Dvůr a Zdice. V této minitabulce jsme byli horší než domácí a lepší než Zdice, tak že jsme celkově obsadili třetí místo. První byl totiž 100% Sokol Králův Dvůr. Uvidíme, jestli se někomu podaří do konce soutěže sokolníky obrat o body.

Ověřili jsme si několik skutečností – kdo nestřílí, nemůže dát gól, bez bojovnosti a důrazu nás každý přetlačí, bránění není jen činnost pro obránce. Na druhou stranu můžeme míchat sestavou i proti silnějším soupeřům, čímž je můžeme překvapit už tuto sobotu v Hýskově.

Sestava:
Matěj Špička (B+K) – Adam Suchitra, Míra Vojč, Jonáš Kelner – Filip Lundquist, Filip Seidl, Jirka Jakubíček, Tadeáš Hirsch, Tonda Vevera, Marek Rýdl

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 0:6
Cembrit – Zdice B 1:2 (Tonda)
Cembrit – Hýskov 4:0 (2x Filip S., 2x Filip L.)
Cembrit – Králův Dvůr B 4:3 (2x Filip S., Filip L., Matěj)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Roman Špička