Cembrit Beroun – Žebrák 0:2 (0:1)

9.10. 2019   A tým Cembrit Beroun - Žebrák 0:2 (0:1)

V neděli dopoledne berounští diváci řešili dilema, zda jít na tradiční Maracaná, nebo na divizní ČLU Beroun. Cembrit vyhrál 150:100. Byla to ale bohužel jediná výhra. Ozdobou duelu byli oba brankáři, kteří drželi své týmy. Utkání bylo rovněž soubojem dvou kotlů, podstatně mladší žebrácký byl spokojenější i když ne početnější.

Začali jsme bez bázně, když v 8. minutě na poslední chvíli odvracel Spousta v malém vápně před Paluskou. V 17. minutě nebezpečný centr Palusky prošel přes šíři pokutového území a u zadní tyče jej minul D. Novotný. Teprve v 18. minutě protáhl našeho brankáře pěknou střelou Procházka. Ve 31. minutě v tísni Vajs zblízka střílel vedle. Ve 32. minutě jsme museli nuceně střídat zraněného Zednika a hned v následující minutě ideální centr Procházky propadl na roh malého vápna a hlavička Kučery byla nechytatelná – 0:1.

Nejlepší momenty se zrodily hned po přestávce, když ve 49. minutě jedovatou střelou ze 17 metrů zakončoval D. Novotný, u tyče se vyznamenal Mojžíš a poradil si i s dorážkou Palusky. Hned z výkopu se na druhé straně dostal do vyložené šance Procházka, ale brankář Ilko zázračně zachránil a nebyl překonán ani z dorážky z metru. Po chvíli se opřel do střely Spousta, výborný zákrok vytáhl opět Ilko. V 58. minutě podobnou střelu Žaluda z 15 metrů vyrazil u tyče na roh. Zanedlouho rozesmutněl i střelce A. Vokáče při jeho skákavé ráně. Po rohu se hlavičkou neprosadil ani Spousta. Utkání se postupně stávalo spíše bojem. Hezkým momentem byla v 77. minutě střela Herejta, která olízla horní hranu břevna. V 83. minutě vychytal Ilko další jasnou příležitost z kopaček Procházky. V 87. minutě jsme byli blízko vyrovnání, když si naběhl stoper Malý a oblouček uvnitř pokutového území zapadl decimetry od zadní tyče. V 90. minutě vystihl přihrávku v obraně Vajs a po úniku pojistil střelou podél brankáře výhru hostů.

Sestava: Ilko – Zednik (32. Novotný M., 87. Klier), Malý, Šťastný (62. Hampl), Landa – Beňo R., Helebrant (57. Veselý), Nápravník L., Novotný D. – Čížek Paluska

Rozhodčí: Bidšovský – Závora, Špicl D.

Diváků: 150

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS Foto: Pavel Jonáš