Cembrit Beroun – Nový Jáchymov 0:4 (0:3)

25.10. 2015   A tým Cembrit Beroun - Nový Jáchymov 0:4 (0:3)

Kvalitní duel týmů z popředí tabulky přilákal pěknou diváckou návštěvu. Cembrit po dlouhé době téměř v ideální sestavě si vypracoval řadu gólovek. Šance, které jindy běžně proměňuje, tentokráte zůstaly nevyužity. Naopak soupeř na co sáhl to dal. Čtyři šance, čtyři góly… dokonalá lekce z produktivity.

Utkání se přitom mohlo vyvíjet zcela jinak. Hned v 1. min. krásná ulička Čížka našla Nového, který z očí do očí brankáři z 8m zakončil těsně vedle. Tlak domácích pokračoval a hosté se nemohli vůbec dostat z vlastní poloviny hřiště. Jenže v 7.min. vydřel ztracený míč F. Bartoš a L. Bartoš z malého vápna nedal brankáři šanci – 0:1.  Hra se vyrovnala a pokračovala ve velmi svižném tempu, což se divákům muselo líbit. V 11. min. měl vyrovnání na kopačce Landa, když mu Nový šikovně prostrčil míč mezi beky, ale v dobré pozici přestřelil. Poté po pěkném centru Sládka z pravé strany hlavičkoval Nový, opět mimo konstrukci. Ve 24. minutě zahrozil dalekonosnou střelou Krob. V 30. min. obrana vysunula pěkně do křídelního prostoru Sládka, z jeho přesného centru Nový opět hlavou minul. V 37. min. zahrával z 25m trestný kop Krob, trefil pouze zeď, ale domácí zcela přestali hrát a Patera propálil přízemní střelou míč do sítě – 0:2. Ve 44. min. rozehrál na hranici vápna rohový kop Krob, nabíhající obránce Yago pálil do tyče. Domácí se z nepovedených obraných standartek nepoučili a tak po dalším rohu Kroba ve 45. min. hlavičkoval z malého vápna zcela osamocený Žalud a do kabin se šlo za stavu 0:3.

Domácí se o poločase snažili vyhecovat a věřili ve vyrovnání, vždyť tři branky za poločas dokáží v letošní sezóně vstřelit celkem běžně. Bohužel to tentokráte neklapalo, jak by mělo. Utkání pokračovalo řadou nepřesností, hosté si zodpovědně hlídali defenzívu a snaha Cembritu byla doslova jalová. V 61. min. uvolnil Čížek Landu, ale ten v brankové šanci neuspěl. Z následných rohů se zrodili dvě tutovky. Nový i Landa ztroskotali na na brankáři Juppovi. V 67. minutě neudržel ve svých rukavicích trestný kop Spurného z dobrých 25m brankář Eliášek a z dorážky snadno zvýšil vedení kanonýr Žalud – 0:4. V 70. min. po centru Čížka nepokořil své zakletí z blízka zakončující Nový. Po chvíli Nový v další možnosti přestřelil. Na obranu našeho nejlepšího hráče celé podzimní sezóny je nutno dodat, že již několikátý zápas odehrál s velkými bolestmi a s obrovským sebezapřením, kdy hraje se zraněním zadního steheního svalu a v zakončení je tak velmi limitován. Jeho srdíčko mu však velí hrát a pomoci týmu. Tak snad zase příště. Zápas se již jen dohrával a i kdyby se hrálo až do večera, Závodí by nejen nedalo góla, ale snad ani netrefilo branku. I takové jsou některé zápasy. Čechie se tak posunula na úkor Cembritu na druhou příčku tabulky za vedoucí Karlštejn. Mezi tyto týmy se ještě na třetí příčku protlačila Svatá, která po úvodní prohře s Karštejnem a osmigólovém přídělu od Cembritu neztratila ani bod.

Sestava: Eliášek – Beňo, Celina, Hampl, Veselý – Landa, Ličík, Čížek, Sládek – Nový (75. Klier), Novotný D.

Rozhodčí: Knotek V.

Diváků: 130