Cembrit Beroun – Zdice B 10:0 (4:0)

8.11. 2015   A tým Cembrit Beroun - Zdice B 10:0 (4:0)

Tentokrát byly k vidění pod mostem samé atrakce. Cembrit vyhlásil focení týmu a tak se sešli téměř všichni hráči. Hrálo se za dozoru Radia Impuls, kdy víkendový zuřivý reportér Achiles Vlachopulos komentoval úžasně průběh v přímém přenosu přímo do éteru. A nakonec se na Cembritu čepovala „desítka“.

Cembrit začal velmi útočně a hned ve 2. min. trefil z malého vápna D. Novotný jen brankáře. Následovalo hned několik nevyužitých slibných příležitostí a vypadalo to, že se gólu stejně jako s Jáchymovem nedočkáme. V 12. min. však udeřilo. První střelu Beňovi zblokoval spoluhráč, napřáhl podruhé a z 18m přesně k tyči otevřel skóre – 1:0. Následovalo několik dalších slibných šancí, které jsme ale překombinovali. Až v 30. min. přenesl křižným pasem přes celé hřiště Celina na Ličíka, ten načechraným centrem našel na zadní tyči Sládka, jenž hlavou uklidil do sítě – 2:0. Ve 40. min. našla ulička Čížka přesně D. Novotného, který chladnokrevně po zemi zvýšil na 3:0. Ve 43. min. dalekonosnou střelu Sládka brankář vyrazil. Ve vápně se ale nejlépe orientoval Nový a špičkou kopačky umístil k tyči – 4:0. Zdicím B se příliš nedařilo, do poločasu upoutal snad jen M. Palek, kterého si před druhým poločasem odvezl A-tým.

Po obrátce ideálně centrující Sládek našel hlavu D. Novotného. Rána hlavou, jak když kopne kůň a přesně pod víko – 5:0. V 57. min. z penalty zvýšil Čížek na 6:0 a v ochozech se ozvaly první nesmělé výkřiky „deset, deset“. Poté byla k vidění nevídaná věc, kdy po dlouhé rekonvalescenci nastoupivší R. Paluska zkompletoval hattrick během deseti minut. Jeho přímočarý tah na branku byl doslova ukázkový. Další možnosti zůstaly nevyužité, D. Novotný sám před brankářem zakončoval vedle, Nový nastřelil tyč, M. Novotný minul před prázdnou brankou, Uksa gól dal, ale sudí pískal ofsajd. Už to vypadalo, že desítka nepadne. V 88. min. Ličík vysunul do brejku Palusku, jeho střelu brankář vyrazil, ale Nový vrátil míč za jeho záda – 10:0.

Nepříliš často viděným jevem bylo, že po mnohonásobném prostřídání, hra našeho týmu neztratila na kvalitě. Kombinace se dařila, hráči si s chutí zastříleli. Hlad po fotbale byl vidět na Paluskovi, dařilo se Ličíkovi, Sládkovi, ale i ostatní předvedli velmi dobrý výkon a zaslouží pochvalu. Utkání s přehledem odřídil sudí Špicl.

Sestava: Janda – Landa (51. Uksa), Celina, Hampl (53. Klier), Veselý (57. Novotný M.) – Čížek (60. Paluska), Ličík, Beňo, Sládek (70. Exner) – Nový, Novotný D.

Branky: 3x Paluska, 2x Novotný D., 2x Nový, Beňo, Sládek, Čížek z PK

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 90