Karlštejn – Cembrit Beroun 4:0 (3:0)

14.11. 2015   A tým Karlštejn - Cembrit Beroun 4:0 (3:0)

O výhře Karlštejna nebylo pochyb. Za celý zápas jsme vážněji neohrozili soupeřova brankáře. Jaký rozdíl oproti minulému týdnu, kdy jsme soupeři nasázeli desítku.

Mezi domácími a námi byl obrovský rozdíl v pohybu, přesnosti přihrávek, důrazu před brankou. Největší pak v rozehrávání standardních situací. Ve všech směrech jsme tentokráte propadli. Částečnou omluvou můžou být snad absence Čížka, Eliáška, Vydry a trojice Sládek, Beňo a Paluska, která v minulém kole vstřelila 6 branek.

Úvodní desetiminutovka nevypadala na pozdější propadák. Vyrovnaná hra a první střela Landy, bohužel nepřesná. Následné slabé zakončení Nového také nemělo šanci na úspěch. Ve 14. min. ukázali domácí v čem je jejich největší síla. Ideálně zahraný rohový kop, perfektně secvičený náběh do volných prostorů a neobsazený Šperl vyskočil nejvýše a nádherně trefil hlavou – 1:0. Ve 30. min. si obránci Celina s Veselým zkomplikovali rozehrávku, malou domů dostali pod tlak brankáře Jandu. Ten místo odkopu volil kličku. První byla úspěšná, ale místo další možnosti odkopnout volil další kličku, kterou soupeř vystihl a Tomášek do prázdné branky zvýšil snadno na 2:0. Cembrit ve snaze zkorigovat zcela zapomněl na obranu a z přečíslení tři na jednoho vytěžil Kučera umístěnou střelou vedení 3:0.

Karlštejn byl stále při chuti. Jasné příležitosti Klusáka a Cajthamla zneškodnil bravurně brankář Janda.

Druhé dějství již nebylo tak jednostranné, Cembrit rozehrál několik slibných akcí, ovšem bez konečného efektu v podobě přesného zakončení. Naopak tým z podhradí byl před branlkou stále nebezpečný a nejméně třikrát musel zachraňovat gólman Janda. Mráz po zádech přejel hráčům i fanouškům, když po nezaviněném souboji dopadl z výskoku na zem bezvládně T. Nový. Po krátkém ošetření se do hry vrátil, přes protesty spoluhráčů, že je viditelně otřesen, prokázal své bojovné srdce a utkájí dohrál.

V 86. min. zahrával z ostrého úhlu domácí Fiala přímý volný kop a přízemní střelu si lehkou tečí poslal do vlastní sítě Celina.
Tentokráte jsme početnou skupinu našich příznivců, v čele s „tvrdým jádrem Zdejcina“, opravdu nepotěšili ani výsledkem, ani předvedenou hrou.

Prví část sezóny 2015/2016 jsme tak zakončili na 4. místě tabulky.

Sestava: Janda – Landa, Celina, Klier, Veselý – Schýbal, Hampl, Ličík, Uksa (55. Novotný M.) – Nový, Novotný D.

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 45