Do jarní části soutěže jsme vstoupili vítězně, Tmaň – Cembrit Beroun 0:2 (0:1)

27.3. 2016   A tým Do jarní části soutěže jsme vstoupili vítězně, Tmaň - Cembrit Beroun 0:2 (0:1)

Jarní část sezóny jsme zahájili utkáním na Tmani, která změnila tradiční sobotní dopolední termín výkopu za nedělní odpoledne. Na Tmani nás potěšila podpora mnoha našich fanoušků, kteří nás přijeli podpořit. Od začátku se hrálo zajímavé utkání s velkou převahou hostí. První poločas se stal soubojem hráčů Cembritu s domácím brankářem Davidem Šlégrem, jenž postupně zabránil dalším devíti, desíti brankám. Zachránil tak Tmaň od podobného debaklu, jaký jsme jim uštědřili v podzimní části, kdy první poločas skončil 9:0. Tmaň hodně pozměnila kádr, v útoku byl znát Radek Fron z ČL Union Beroun, Závodí se zase vyplatil návrat do branky nestora Pavla Červeného. Ve středu zálohy fungovala spolupráce mazáků Radka Beňa a Fandy Ličíka.

Hned ve 3. min. vybídl Čížek do uličky D. Novotného, ten obešel i brankáře, ale zakončil do boční sítě. Ve 4. min. unikl po pravé straně Ličík, jeho načechraný centr poslal ze 3m hlavou D. Novotný pouze do břevna. V další minutě vyústil tlak rohovým kopem a D. Novotný našel na zadní tyči ideálně Beňa, který nádhernou hlavičkou otevřel skóre – 0:1. Bohužel to byla poslední proměněná branková příležitost v první půli a dále naši hráči nechali vynikat domácího gólmana. Ve 14. min. se dostal do sóla Paluska, ale Šlégr jej vychytal. Po chvíli z 20m vyzkoušel D. Novotný brankáře, ten však situaci zachránil na roh. V 23. min. přišla jedna z nejhezčích akcí hostí. Beňo prošel slalomem přes tři protihráče uvolnil Ličíka, který z očí do očí Šlégrovi jen nastřelil jeho nohy. Ve 40. min. se krátce po sobě drželi za hlavu bratři Dan a Marek Novotní, neboť brankář po jejich střelách čaroval a oba opět vychytal. Těsně před odchodem do kabin střelu Čížka zastavila tyč. S velkou chutí odehrál první poločas Daniel Novotný.

A na svůj výkon navázal i hned po obrátce. V 51. min. se zrodil pěkný moment, kdy se právě D. Novotný z 19m opřel do míče a ten putoval od břevna do sítě – 0:2. V 65. min. přišel ojedinělý brejk Smíška, hostující brankář Červený vyrazil jeho pokus na roh. Po chvíli přišla střela Večeři z hranice šestnáctky, která se otřela o horní část břevna. V 68. min. z dalšího protiútoku vytáhl bravurní zákrok Červený, když odvrátil tečovanou střelu Štaffla. Z protiútoku M. Novotný z malého vápna usměrnil volej vysoko nad. V 85. min. se odhodlal D. Novotný k další dalekonosné střele, brankář Šlégr však s problémy vyrazil. Zakončení Beňa těsně vedle po centru Veselého již bylo labutí písní. Cembrit tak veze na úvod jarní sezóny cenné vítězství 0:2, tři body z venku se počítají.

Sestava: Červený – Landa, Schýbal, Celina, Veselý – Novotný M. (78. Pokorný), Beňo, Ličík, Paluska (46. Uksa) – Čížek, Novotný D.

Branky: Beňo, Novotný D.

Rozhodčí: Knotek V.

Diváků: 80