V souboji o třetí příčku byl úspěšnější Cebmrit, Svatá – Cembrit Beroun 0:4 (0:3)

3.4. 2016   A tým V souboji o třetí příčku byl úspěšnější Cebmrit, Svatá - Cembrit Beroun 0:4 (0:3)

Na Svaté sešla pěkná divácká návštěva a to také díky početné skupině věrným fanoušků Cembritu, kteří přišli podpořit náš tým v druhém venkovním zápase za sebou. Oba týmy oproti úvodnímu kolu naprosto změnily svůj herní projev. Po dlouhé době podal Cembrit špičkový výkon na cizím hřišti, soupeře přehrál hlavně ve středu hřiště, dal mu lekci z produktivity a předvedl příkladný taktický a kolektivní výkon s mimořádně produktivní koncovkou.

Cembrit začal přitápět pod kotel hned od začátku. Nejprve v 5. min. nevyšel střelecký pokus Čížkovi. V 6. min. pak zahrál ideálně rohový kop D. Novotný. Akce jak přes kopírák, podobná té ze Tmaně z minulého týdne. Jen zakončující hráč byl jiný. Beňa na zadní tyči zastoupil Hampl a nekompromisní hlavičkou rozvlnil síť – 0:1. V 11. min. zatrnulo všem hostujícím fanouškům a hráčům, když po dlouhém nákopu soupeře podklouzl brankář Červený, ale jeho obratnost v jeho věku je neuvěřitelná, rychle se dokázal zvednout, stačil zaváhání napravit a vyškrábl míč na roh. Poté dalekonosnou střelu Hampla vytáhl domácí brankář horkotěžko na tyč. V 12. min. se uvolnila v křídelním prostoru zimní posila Zdeněk Nápravník a nezištně připravil míč pod sebe k zakončení D. Novotnému. Ten nečekaně pravou nohou přeloboval brankáře – 0:2. V 15.min. se po zmatcích v naší obraně ocitl domácí útočník Bělohlávek sám před Červeným, který jeho šanci rychlým vyběhnutím bravurně zneškodnil. Ve 26. min. vyslal Čížek z pravé strany dlouhý křižný pas na Nápravníka, který šikovně přehodil brankáře a s pomocí tyče si připsal svůj první gól za Cembrit – 0:3.

Hned po obrátce vznikl v pokutovém území domácích úsměvný moment, kdy v závaru před brankou domácích D. Novotný připravil Paluskovi tutovku. Ten trefil jen brankáře a z dorážky D. Novotný nastřelil před prázdou brankou spoluhráče Palusku. V 51. min. zahrával trestný kop z 19m D. Novotný, místo technické střely volil bombu do středu brány, zeď se rozestoupila a míč skončil za zády bezmocného brankáře – 0:4. Do konce utkání došlo k několika střídáním na obou stranách, ale Cembrit už si taktickou hrou výhru pohlídal.

Sestava: Červený – Landa, Schýbal, Celina, Beňo – Nápravník, Hampl, Čížek (78. Pokorný), Sládek (80. Uksa) – Paluska (61. Novotný M.), Novotný D.

Branky: 2x Novotný D., Hampl, Nápravník

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 140