Poprvé na jaře Cembrit inkasoval a ztratil body, Cembrit Beroun – Hudlice 1:3 (0:2)

10.4. 2016   A tým Poprvé na jaře Cembrit inkasoval a ztratil body, Cembrit Beroun - Hudlice 1:3 (0:2)

V prvním jarním domácím zápase Cembrit předvedl 90-ti přihlížejícím divákům diametrálně odlišný výkon oproti minulému zápasu na Svaté. Hráčům domácího celku na hřišti chyběl pohyb, přesnější přihrávky a hlavně bojovnost a obětavost. A tak doplatil na neproměnění několika gólových příležitostí, zatím co soupeř z Hudlic byl efektivní i efektní.

Ve 2. minutě se z pravé strany řítil do vápna Sládek, ale v rozhodující chvíli si předkopl míč o něco více než by potřeboval a ten sebral hostující gólman. Dalších patnáct minut se soupeři oťukávali, ale přeci jenom měli hosté více míč na svých kopačkách. V 17. minutě se dostal do šance opět Sládek, ale jeho střelu špičkou kopačky vykopl brankář Štulík. Ve 20. minutě zahrávali hosté přibližně z 28m přímí volný kop. Červenka vyslal do levého rohu brány přesný a tvrdý projektil a trefil hostům vedení 0:1. Za nedlouho si podobný kop zopakoval, ale tentokrát dokázal gólman jeho střelu pokrýt. Ve 29. minutě se krátce po sobě dostal do zakončení Čížek, ale nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Ve 41. minutě nedokázala obrana Cembritu odkopnout míč do bezpečí, ten ukořistil Sklenička a krásnou střelou napnul síť. A tak mohli jít hosté s vedením 0:2 spokojení do kabin.

Po obrátce unikl po pravé straně Sládek, centroval na D. Novotného, pro jehož hlavičku byla brána malá. V 68. minutě se dostal do další šance Novotný, když se na kraji velkého vápna dokázal s míčem otočit a nebezpečně vystřelit. Gólman Hudlic předvedl výborný zákrok a střelu dokázal vytěsnit na roh. O dvě minuty později se zrodil protiútok Hudlic a centr ze strany do vápna dostal do brány Sklenička když v souboji přetlačil svého strážce – 0:3. Hru domácích oživil střídající Paluska, který přesným centrem našel před bránou Sládka, ten ale ve 100% šanci selhal. Další ohrožení branky hostí přišlo v 76. minutě, kdy proletěla těsně kolem tyče Beňova technická střela. Za další dvě minuty přišel další Paluskův centr, do něhož se z voleje opřel Novotný, ale těsně minul. Cembrit se stále snažil tlačit do zakončení, ale ani Sládkův nadějný lob gólem neskončil. Brankáře sice přeletěl, nakonec ale i těsně branku. V závěru se domácí přeci jen dočkali a to když po faulu na Hampla proměnil nařízený pokutový kop Celina. Více se toho v utkání už nepřihodilo a tak si Hudlice z Berouna odvezli plný počet bodů a bohužel se tak nevydařila oslava 40. narozenin kapitána Davida Hampla. I tak mu přejeme hlavně zdraví a ještě hodně fotbalových let.

Sestava: Červený (46. Eliášek) – Landa, Schýbal, Celina, Veselý – Beňo, Hampl, Ličík (61. Paluska), Sládek – Čížek, Novotný D. (77. Klier)

Branka: Celina z PK

Rozhodčí: Mázdra J.

Diváků: 90