Proti houževnatému soupeři Cembrit ubojoval výhru, Chodouň – Cembrit Beroun 0:1 (0:1)

17.4. 2016   A tým Proti houževnatému soupeři Cembrit ubojoval výhru, Chodouň - Cembrit Beroun 0:1 (0:1)

Cembrit si přijel na hřiště předposlední Chodouně spravit chuť po domácí prohře s Hudlicemi. Z počátku to vypadalo, že se to podaří. Závodí začalo lépe a to útočnou hrou s dostatkem brankových příležitostí.

Hned v 5. min. připravil Hampl střeleckou pozici pro Beňa, ale ten z 17m pálil vedle. V 8. min unikl Sládek, jeho přesný centr našel D. Novotného, který z malého vápna volejem branku překopl. V 17. min. připravil Paluska loženku opět pro D.Novotného, jeho ale opět hlavička neskončila mezi tyčemi. V 24. min. konečně náš kanonýr protrhl střeleckou smůlu. Přišel dlouhý nákop na Palusku, jenž nevypustil souboj s brankářem, kterému míč vypadl z rukou. Paluska jej přehodil a D. Novotný ze 3m dotlačil míč do sítě – 0:1. V tu chvíli to vypadalo, že se Cembrit konečně střelecky chytí, ale bohužel tato branka byla zároveň poslední. V 32. min přímý kop D. Novotného pěkným zákrokem zneškodnil Klika. Do kabin se šlo za stavu 0:1, kdy celé první dějství hosté s přehledem kontrolovali hru.

Po obrátce nastal ve hře obrat. Cembrit snadno ztrácel míče. Vázla kombinace ve středu hřiště a hlavně propadal v defenzivě, kde přicházela jedna minela za druhou. Domácí se tak nenápadně dostávali do tlaku, přehrávali nás a vůbec nebylo znát, že bojuje třetí tým tabulky s předposledním. V 55. minutě nebezpečný přímý kop ze strany prošel záhadně až na zadní tyč, kterou nepatrně líznul. V 62. min. zmařil Petákovi dobrou možnost skórovat brankář Červený. Po chvíli další zakončení skončilo na břevně. Teprve v závěru se hosté dostali z útlumu, výhru mohl pojistit Paluska, následně se v koncovce nevedlo ani Hamplovi, když překopl vyběhnuvšího brankáře, ale bohužel i branku. Utkání tak skončilo 0:1.

Hubené, vydřené, ale velmi důležité vítězství v boji o 3. místo tabulky. V utkání s bohužel zranil Jirka Schýbal, který v jarní části sezóny jako by chytil druhou mízu a byl jedním z pilířů základní sestavy v předchozích utkáních. Věřme, že svalové zranění nebude tak vážné a brzy se na trávníku opět objeví.

Sestava: Červený – Landa, Schýbal (13. Veselý), Exner (61. Klier), Beňo (80. Uksa) – Novotný M. (53. Pokorný), Hampl, Celina, Sládek – Paluska, Novotný D.

Branka: Novotný D.

Rozhodčí: Štěpánek M.

Diváků: 60