Na těžkém terénu uhrál Cebmrit těsnou výhru, Srbsko – Cembrit Beroun 2:3 (1:2)

2.5. 2016   A tým Na těžkém terénu uhrál Cebmrit těsnou výhru, Srbsko - Cembrit Beroun 2:3 (1:2)

Hrůzostrašný povrch, který dělal hráčům problémy, velký rozdíl v proměňování příležitostí kdy Srbsko proměnilo sebe menší šanci a Cembrit pálil jednu za druhou, tak takový byl zápas 19. kola.

V 5. minutě se po přihrávce Vydry objevil v dobré pozici Paluska, ale jeho zakončení přeletělo branku. Ve 13. minutě se vyznamenal domácí brankář Splavec, jenž chytil povedenou střelu navrátilce do sestavy Vydry. Další z mnoha šancí měl D. Novotný, jehož hlavičku zblízka pohotovým zákrokem chytil domácí gólman. V 16. minutě přišel pro hosty šok. Dlouhý odkop Kobíka nedokázal stoper Celina odvrátit, k míči se dostal Bláha, jenž obešel brankáře Červeného a poslal domácí do vedení zakončením do odkryté brány – 1:0. Ve 22. minutě chtěl D. Novotný z několika kroků přehodit brankáře, ale míč mu jen odevzdal do náruče. V 35. minutě Sládkův únik skončil opět na gólmanovi, když z střelou z vápna trefil jen jeho nohy. 36. minuta přinesla nejhezčí akci utkání, když Vydra kolmicí vyslal dopředu Landu, míč se po té dostal k Paluskovi a pro toho již nebyl problém za 2 metrů vyrovnat na 1:1. V 39. minutě po kombinaci Krumholz, Hampl dostal míč na kopačky Sládek a jeho nečekaná střela skončila v horním rohu domácí brány – 1:2. Po chvíli přišla další Sládkova šance, ale tentokrát z jednodušší pozice skórovat nedokázal.

Ve druhém dějství pokračovala převaha Cembritu, jenže vyložené šance nadále zahazoval. Sládek dvakrát po sobě neřešil dobře nadějnou situaci a mířil jen do nohou gólmana. Po několika střídáních již hra Cembritu nebyla taková jako z počátku utkání a tak lehkou úlevu přinesla 84. minuta, kdy D. Novotný rozehrál rohový roh na krátko na Exnera a po jeho centru se pěkně trefil hlavou kapitán Hampl – 1:3. Bohužel závěr si hosté přeci jen zkomplikovali a to když nechali v 88. minutě skrz obranu proniknout Bláhu, jenž je koncový hráč a v takovýchto situacích se nemýlí. Jeho postup zakončil podél brankáře a postaral s tak ještě o rušný závěr – 2:3. Cembrit ale nakonec výhru na těžkém terénu uhájil a upevnil si tak 3. příčku v tabulce III. třídy.

Sestava: Červený – Landa, Celina, Klier (58. Pokorný), Veselý – Krumholz (67. Novotný M.), Vydra, Hampl, Sládek – Paluska (80. Exner), Novotný D.

Branky: Paluska, Sládek, Hampl

Rozhodčí: Špivák R.

Diváků: 40