Cembrit Beroun – Mořina 2:0 (1:0)

8.5. 2016   A tým Cembrit Beroun - Mořina 2:0 (1:0)

Pod most dorazil nepříjemný soupeř z Mořiny, se kterým v posledních letech má tým ze Závodí problémy. Nakonec si ale slepená sestava domácích poradila a vydřela výhru, která byla postavená na pozorné obraně a někdy i se štěstím odvracela nakopávané míče na tři útočné věže Mořiny. O tvrdší souboje nebyla nouze, stejně tak i o vyložené šance. Mořina potvrdila své kvality, utkání ale nakonec rozhodly dvě povedená zakončení Cembritu.

Domácím chyběli ze základní sestavy Celina, Hampl, Beňo, Nápravník a Schýbal, za to soupeř přijel kompletní i s plnou lavičkou náhradníků. Po opatrném úvodu kdy nikdo nechtěl udělat chybu se v 7. minutě zrodila nečekaná šance, a to když Sládkův ne příliš povedený centr skončil na břevně hostující brány. V 15. minutě již však měli domácí důvod k radosti. Po Ličíkově rohu zakončoval hlavou Čížek, jeho pokus brankář neudržel, Veselý stál na správném místě a z blízka dorážel do brány – 1:0. Ve 20. minutě se po pěkné přihrávce do ulice mezi obránce Cembritu dostali do dobré šance hosté, ale brankář Červený včas vyběhl a dokázal pádem pod útočníkovi nohy situaci zachránit. Situace měla ještě dohru. Došlo totiž ke strkanici mezi Exnerem a Zýkou, kterou rozhodčí vyřešil udělením žlutých karet. Další výborný zákrok proti útočníkům Mořiny předvedl Červený v 32. minutě a držel tak těsné vedení domácích. Ve 40. minutě se do šance dostal Paluska, ale z hranice malého vápna nedokázal brankáře překonat. Před odchodem do kabin ještě zahrozil hostující J. Kubín, když si naběhl na přetažený centr, ale jeho střela skončila nad bránou.

Po obrátce ve 48. minutě vydláždil D. Novotný uličku pro Ličíka, jenž si zatáhl balón do pokutového území a přesnou přihrávkou našel Čížka, pro něhož nebyl problém z blízka navýšit vedení domácích na 2:0. V 56. minutě se po dlouhém výkopu pěkně uvolnil Sládek, bohužel jen přestřelil branku. V 65. minutě si Paluska narazil míč s Čížkem, ale jeho zakončení mířilo o decimetry mimo branku. V závěru utkání vložila Mořina všechny síly do útoku a tak se otevíraly možnosti pro rychlé brejky. V 87. minutě se zrodil ten nejnadějnější, ale bohužel zakončení M. Novotného ve skluzu se jen otřelo o tyč. A tak utkání skončilo 2:0 pro domácí Cembrit a ten se tak stále více uniká svým pronásledovatelům a upevňuje si třetí příčku.

Sestava: Červený – Landa, Exner (46. Krumholz), Klier, Veselý – Vydra, Ličík, Čížek (86. Uksa), Sládek – Paluska (75. Novotný M.), Novotný D.

Branky: 15. Veselý, 48. Čížek

Rozhodčí: Hájek V.

Diváků: 110