Lužce – Cembrit Beroun 2:3 (1:2)

15.5. 2016   A tým Lužce - Cembrit Beroun 2:3 (1:2)

Chladné počasí přilákalo do Lužců jen hrstku nejvěrnějších diváků. Tvrdá plocha tvrdá jako beton a silný vítr na začátku utkání nebyly ideálními podmínkami pro nějaký vynikající výkon. Na to že se hrálo v Lužcích, tak se překvapivě hrálo bez tradičních vyhrocených tvrdých střetů, až tedy na drobné výjimky. Cembrit si vypracoval více brankových příležitostí z nichž dokázal nakonec tři proměnit a se štěstím uhrát těsnou výhru 2:3.

Úvod utkání byl pro diváka nezáživný. Až trpce úsměvné byly pokusy našich obránců při kopech od branky, kdy nebyli schopní proti silnému větru dovalit míč alespoň ke středové čáře. První střela na branku šla až ve 12. minutě od D. Novotného. Domácího brankáře Hese, který je normálně hráčem v poli, ale nijak nepřekvapila. Přesto se Cembrit dostal do vedení už v 11. minutě a to po chybě domácího brankáře, když chtěl udělat v malém vápně Hamplovi kličku, který ji však vystihl a ze dvou metrů do prázdné branky poslal Cembrit do vedení 0:1. V 15. minutě po Sládkově úniku a pěkném lobu přes brankáře, nedokázal M. Novotný dostat do sítě míč odražený od tyče. Otřepané, ale stále platné pravidlo „Nedáš, dostaneš“ bylo nasnadě hned v 17. minutě, kdy domácí vyrovnali na 1:1. Odvrácený míč po rohovém kopu na kraj šestnáctky poslal K. Hnátek přízemní střelou skrz hradbu těl přesně k tyči do naší branky. Ve 24. minutě si Cembrit vzal ztracené vedení zpět. Paluska přenesl přes celou šířku hřiště pěkným pasem na hru na Sládka, ten se opět dokázal uvolnit v křídelním prostoru a jeho centr našel ve vápně přesně hlavu nabíhajícího Palusky. Ten ve výskoku ukázkově trknul míč za záda brankáře – 1:2. Ideální příležitost navýšit vedení o dvě branky měl ve 32. minutě Beňo. Po faulu na pronikajícího D. Novotného byla nařízena penalta. Zkušený plejer nařízenou penaltu bohužel dobře neumístil a gólman Hes stihl u tyče vyrazit.

Po změně stran se většinou hra odehrávala ve středu hrací plochy s mírnou převahou hostujícího týmu. Až v 68. minutě se dostali domácí do šance, po přihrávce Bílého do ulice na Kučeru. Ten v pokutovém území nedal brankáři šanci a srovnal na 2:2. Cembrit se opět dokázal dostat do vedení a to díky svému kapitánovi Hamplovi. V 74. minutě z pravé strany poslal polostřelu, polocentr Krumholz, brankář míč vyrazil na hranici vápna, Hampl si excelentně zpracoval na prsou a ukázkovou střelou do horního růžku zajistil vedení 2:3 pro hosty. Závěr utkání byl velmi rušný, zejména po přímých kopech, ze kterých dokázali hráči Lužců být velmi nebezpeční. Největší šanci na vyrovnání měl v 93. minutě Jankásek, ale při jeho střele mířící pod břevno brankář Červený podržel svůj tým a tak se Cembrit mohl radovat již ze sedmé jarní výhry.

Sestava: Červený – Landa, Klier, Beňo, Veselý – Novotný M. (70. Pokorný), Krumholz, Hampl, Sládek – Paluska (81. Exner), Novotný D.

Branky: 11. a 74. Hampl, 24. Paluska

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 30