Nový Jáchymov – Cembrit Beroun 5:1 (1:0)

30.5. 2016   A tým Nový Jáchymov - Cembrit Beroun 5:1 (1:0)

Čechie ovládla hru zejména po změně stran, byla kombinačně na výši a vstřelila i hezké branky. Cembrit držel krok jen do 53. minuty, kdy vyrovnal. Po třech slepených brankách domácích pak již nic neukázal, kromě žalostně nepřesných přihrávek, které hráče stály mnoho sil při bránění kontrů domácích.

Úvodní čtvrthodina byla oboustranně opatrná. V 21. minutě postupoval středem hřiště osamocený Frydrych, krásnou uličkou uvolnil Žaluda a proti jeho střele k tyči byl brankář bezmocný – 1:0. Hosté se pak dostali do několika náznaků šancí. Ale střely Čížka a Nápravníka byly slabé a nepřesné. Brankář Budín tak nemusel zasahovat. Ve 43. minutě se několika zasekávačkami uvolnil v pokutovém území Vlček a nastřelil tyč hostující branky. Po obrátce se Cembrit nadýchl k obratu. V 53. minutě brankář červený rozehrál na Hampla, ten našel v křídelním prostoru Beňa, který přesným pasem vybídl ke skórování rozběhlého Palusku. Ten s přehledem podél vybíhajícího brankáře vyrovnal na 1:1. Radost měla bohužel jepičí život. Netrvalo ani dvě minuty a hned z rozehrávky využil váhání obrany osamocený Krob, který z 18 metrů nechytatelně obstřelil bránící hráče a trefil přesně k tyči – 2:1. Následovaly pro Cembrit minuty hrůzy. Laciné ztráty míče kanonýr Žalud trestal, obešel tři obránce, naznačil střelu a míč chytře dloubnul přes padajícího brankáře – 3:1. Po chvíli unikl po straně Yago a ideální centr našel na penaltě zcela osamoceného Vlčka, jeho hlavička byla ukázková – 4:1. Poté několikrát Cembrit v přečíslení zklamala finální přihrávka. V 71. minutě padající list z kopaček Beňa skončil na břevně a z dorážky zblízka Paluska trefil jen brankáře. V 88. minutě dokonal naše trápení veterán Pém. Dostal přihrávku do otevřené obrany a nečekanou přízemní střelou z 18 metrů uzavřel střelecký účet na 5:1.

Sestava: Červený – Landa, Klier (61. Schýbal), Celina, Veselý – Beňo (72. Novotný M.), Čížek, Hampl, Nápravník – Paluska (82. Pokorný), Novotný D.

Branka: Paluska

Rozhodčí: Blažek J.

Diváků: 210