Cembrit Beroun – Nižbor B 5:1 (1:1)

5.6. 2016   A tým Cembrit Beroun - Nižbor B 5:1 (1:1)

Oba soupeři sehráli velmi kvalitní duel hraný ve vysokém tempu. Rezerva Nižbora, která přijela s překvapivě nabitou sestavou byla do poločasu lepším týmem, avšak po změně stran udivil Cembrit větším nasazením a dokonale využil chyb v obraně soupeře. Přesto je konečný výsledek pro soupeře krutý.

Již ve 2. minutě po hezké kombinaci nastřelil F. Matějka břevno domácí branky. Nižbor od začátku utkání svíral svého soupeře a k ničemu jej nepustil.V 15. minutě vystihl zpětnou přihrávku Beňa Lukeš a v sólu skóroval střelou o tyč podél brankáře – 0:1. V 17. minutě z úctyhodné vzdálenosti mířil Klier mimo. Ve 25. minutě se zrodilo vyrovnání, když ve vápně vznikl velký závar při němž D. Novotný opakovaně zakončoval do hradby těl. V této nepřehledné situaci se dostal míč od Schýbalova kolene k Hamplovi a ten dokázal špičkou kopačky míč nasměrovat do sítě – 1:1. V dalších minutách naštěstí pro domácí nedokázal soupeř využít dvě slibné standardní situace. Po té se mohli zapsat mezi střelce Schýbal s Klierem. Prvně jmenovaný ze 4 metrů přestřelil branku a u druhého skončilo jeho zakončení hlavou nad břevnem.

Po změně stran ve 48. minutě zatřásla břevnem nečekaná Lukešova střela. Po té již začal úřadovat Cembrit. V 61. minutě poslal Hampl nádherný pas do běhu Beňovi a ten se nemýlil – 2:1. V 65. minutě byl jednou z hlavních postav opět Beňo a to když dokázal vybojovat zpět ztracený míč a po té na správném místě zblízka dorážel D. Novotný – 3:1. Zlomovým momentem bylo, že v tomto časovém úseku předvedl brankář Červený tři spolehlivé zákroky a podržel svůj tým. Stejný podíl na úspěchu nutno přičíst Landovi, který po celé utkání sváděl vesměs vítězné souboje s Lukešem. Ve 82. minutě vysunul přihrávkou z vlastní poloviny Čížek D. Novotného, který postupoval sám na brankáře. S touto situací si poradil a navýšil vedení již na 4:1. V 87. minutě si role oba hráči prohodili. Tentokrát našel přihrávkou D. Novotný Čížka, ale jeho křižná střela skončila nepatrně vedle branky. V 90. minutě završil skóre Exner, když se po průniku a centru Beňa položil v pádu hlavou do míče – 5:1.

Sestava: Červený – Landa, Klier (62. Čížek), Celina, Veselý – Beňo, Hampl, Nápravník (25. Ličík), Schýbal (82. Pokorný) – Paluska (80. Exner), Novotný D.

Branky: 2x Novotný D., Hampl, Beňo, Exner

Rozhodčí: Špivák R.

Diváků: 90