Ptáme se…

27.8. 2016   A tým Ptáme se…

… vedoucího družstva Ivana Sýkory.

Ivane, tak jak se těšíte na novou sezonu a jaké máte s Cembritem cíle?
Vzhledem k chystané reorganizaci soutěží OFS Beroun v příští sezóně 2017-2018, je pro nás klíčové pro udržení ve III. třídě dosáhnout umístění do šestého místa.

Vy jste starý pesimista. Tak jinak, jaké umístění by se Vám líbilo?
Minimálně zopakovat loňské umístění, ale bude to těžké.

Co hráčský kádr? Máte nějaké změny v kádru, nějaké posily?
Bylo potřeba zkvalitnit dosavadní kádr. Ke změnám přispěl i nový přestupní řád. Skončil institut hostování, všechno už se řeší přestupy „na tvrdo“. Realizační tým čekala přes letní přestávku perná jednání. Nakonec jsme spokojeni, i když nebylo vyslyšeno přání získat ještě dva hráče. Do branky jsme z Tetína získali natrvalo Milana Eliáška a tak budeme mít do branky zkušenou dvojici Červený – Eliášek. Tradičně nejvíce hráčů přichází z Českého Lva Unionu Beroun, obránce Tomáš Veselý, útočník Roman Paluska a „kapitán v záloze“ Fanda Ličík. Máme radost, že se podařilo získat záložníka Zdeňka Nápravníka z Drmoul u Chebu, který zde hostoval již na jaře, kdy ale většinu sezóny laboroval se zraněním. Největší posilou je středopolař či stoper Honza Malý z Bohemians Praha Střížkov. Posílením je i návrat Martina Vydry po delší herní pauze.

A odchody?
Náš kádr opustili vesměs starší hráči, kteří dříve ve svých týmech působili již delší dobu na hostování. Aleš Kropáč do Lochovic. Jirka „Koza“ Pém do N.Jáchymova. Martin Krtek na Tetín a nově George Tabe do Nižbora. Výjimkou je mladíček Dominik Pokorný, který odešel do dorostu ČLU Beroun.

Ivane, jaká byla letní příprava?
Trénovat jsme začali v polovině července. Trenér Milan Exner připravil spoustu inovací, kromě běhání to byla různá cvičení na dynamiku a také práci s míčem. Hráči přijali i různé doplňkové hry typu ragby apod. Pestrost tréninku se odrazila na velmi dobré účasti, na většině tréninků bylo 12-16 hráčů, což dříve nebývalo zvykem.

A co přípravné zápasy?
Sehráli jsme dva. Úvodní na hřišti týmu z čela okresního přeboru Horymíru Neumětely. Prohra 4:2 (2:2) byla dost krutá, podle průběhu hry jsme do poločasu předváděli velmi solidní výkon. Po obrátce dostali šanci širšího kádru, hodně jsme prostřídali a soupeř nás přehrával. Branky vstřelili Nápravník a D. Novotný. Generálka na mistráky proběhla minulý víkend na našem hřišti, kde jsme přivítali dalšího účastníka přeboru ČLU Beroun B. Utkání skončilo nejspíš spravedlivou remízou 1:1 (0:1). Hodně mladý celek hostí se třemi hráči z lavičky A-týmu měl výrazně lepší první poločas, druhá půle pro změnu patřila nám. Vzhledem k tomu, že chybělo 5 hráčů základu, byl výsledek slušný. Teď už jen aby se nám dařilo v soutěžních utkáních.