Vítězný vstup do sezóny…
Cebmrit Beroun – Chodouň 4:3 (1:1)

29.8. 2016   A tým Vítězný vstup do sezóny... <br />Cebmrit Beroun - Chodouň 4:3 (1:1)

V úvodním utkání nové sezóny jsme přivítali na domácím hřišti celek TJ Chodouň. Pěkné slunečné počasí přilákalo 90 diváků a ti se měli na co koukat. Po čtvrt hodině měl být podle počtu vyložených šancí stav 4:1 a nebylo co řešit. Místo toho jsme zahodili co se dalo a hosté trestali. Cembrit tak celý zápas dotahoval a když vše nasvědčovalo dělbě bodů, rozhodla v prodloužení větší vůle po vítězství a šťastná teč Martina Čížka, která rozhodla o vítězství 4:3.

Cembrit nastoupil k úvodnímu mači v téměř kompletní sestavě, pouze bez Eliáška a Veselého. V základní sestavě s letní posilou Honzou Malým. Nově vydlážděná lavička náhradníků byla nabitá náhradníky.

Hosté začali zhurta, ve 2. min. po dlouhém autu Turický zblízka překopl branku. V 6. min. se dostal ze strany k dobré příležitosti D. Novotný, bohužel zakončoval nepřesně. Poté debutant Malý po rohu zakončoval dobře hlavou, ale obránce zachraňoval na brankové čáře. Další centr Malého ve skluzu 1m před brankou minul Sládek. V 9. min. napřáhl Vydra z 20m k utěšené střele, bohužel brankář se rozchytal a střelu vyrazil na roh. V 16. min. unikl díky rychlosti po pravé straně Flachs, míč dal pod sebe a do prázdné branky snadno zakončoval Hubáček – 0:1. V 19. min. netrefil Sládek poblíž penalty branku. V 25. min. po trvalém tlaku zahrál D. Novotný rohový kop a hlavičkující Beňo srovnal na 1:1. Poté na druhé straně vypálil z 20m Kosnar, střela zaplavala a brankář Červený vytěsnil na roh. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ve 47. min. ideálně zahrál rohový kop D. Novotný a Malý hlavičkou propálil rukavice brankáře – 2:1. Místo, aby branka domácí uklidnila, hned z protiútoku se dostal odražený míč na rohu šestnáctky k Turickému, který exportní střelou do šibenice opět srovnal – 2:2. V 57. min. se zrodila jedna z mála přesných kombinací a popravdě nejhezčí akce utkání. Hampl vysunul do křídla Nápravníka, jeho centr Paluska sklepl pro Beňa a ten z 17m bombou nastřelil břevno. Převaha domácích narůstala, jenže v 66. min. nepřesnou rozehrávku potrestal Flachs, který vystihl vysunutého brankáře a chytrou střelou zajistil pro hosty vedení – 2:3. Cembrit pak vrhl všechny síly do útočení, ale nedokázal se prosadit. Až v 76. min. po průniku Beňa se dobře orientoval v pokutovém území Paluska a špičkou kopačky podél gólmana vyrovnal na 3:3. Následný tlak Cembritu byl jalový. Zakončení bylo z přemíry snahy křečovité a nepřesné. Po zakončení Celiny hostům pomohlo i břevno. V závěrečném tlaku již v nastavení v 91. min. získal odražený míč Nápravník, nastřelil jej na branku, Čížek špičkou kopačky změnil směr a míč skončil v síti – 4:3. Po ukončení utkání neudržel nervy Hubáček a dopustil se hrubé úrážky rozhodčího a viděl červenou kartu.

Sestava: Červený – Landa, Malý (88. Novotný M.), Celina, Beňo – Vydra (46. Paluska), Nápravník, Hampl (77. Uksa), Sládek (61. Klier) – Čížek, Novotný D.

Branky: 25. Beňo, 47. Malý, 76. Paluska, 91. Čížek

Rozhodčí: Knotek V.

Diváků: 90