Cembrit Beroun – Svatá 1:1 (0:1)

4.9. 2016   A tým Cembrit Beroun - Svatá 1:1 (0:1)

Do druhého kola soutěže Cembrit nastoupil opět na domácím hřišti proti soupeři ze Svaté. Utkání skončilo nerozhodným výsledkem a došlo tak k dělbě bodů, která by se ale vzhledem k okolnostem, které utkání provázeli, dala označit jako malá výhra pro domácí. Oproti úvodnímu kolu v sestavě chybělo naráz sedm hráčů: brankáři Červený a Eliášek, Celina, Vydra, Paluska, Sládek, Nápravník. A tak se v dosti improvizované sestavě pokusili domácí hráči utkání ubojovat.

Úroveň hry nebyla na obvyklé úrovni, domácí spíše bránili a soupeř měl viditelnou územní převahu. Bylo otázkou času, kdy se Svaté podaří vstřelit branku. Vážněji ale jako první zahrozil ve 20. min. z přímého kopu D. Novotný, ale brankář Exner jeho přízemní střelu u tyče vytáhl na roh. V 25. min. zahrával Havlíček z 29m trestný kop ze strany a díky výbornému nákopu a skutečnosti, že brankář byl hodně vysunut z branky, míč zapadl do horního růžku – 0:1. Poté tým brankář Janovský podržel, když vyškrábl u tyče teč vlastního hráče. V 38. min. dobře zahrál Čížek trestný kop z 19m, hostující gólman opět skvěle vyrazil a hlavička M. Novotného skončila vedle.

V 41. min. se domácí Čížek na polovině hřiště nezaviněně skácel jako podťatý a bylo nutno volat sanitku. Bohužel pozdější vyšetření v nemocnici ukázalo zranění achillovi šlachy a ještě týž den se musel podrobit operaci. Nyní Čížka čeká několikatýdenní léčba a po té dlouhá a náročná rehabilitace. Podpořit hráče můžete na Facebookové fan page (https://www.facebook.com/groups/119605091392882/).

V 43. min. ideální centr prošel až 3m před hostující branku, ale Uksa promáchl. Po obrátce Závodí provedlo změny v rozestavení a rázem měl soupeř problémy. V 50. min. se povedl Hamplovi přímý kop do skrumáže hráčů, kde Veselý nastřelil z 8m břevno a z dorážky pohotovou střelou k tyči Beňo vyrovnal. Domácím vyšel tah s osobním bráněním Morsteina, kterého dokonale pokryl Landa. Navíc pozorné obraně se dařilo odvracet všechny nákopy Svaté, když bylo nejhůř tak z brankové čáry vyhlavičkoval míč M. Novotný. Nakonec paradoxně mělo blíže k výhře Závodí. Zajímavé byly souboje brankáře Exnera se svým otcem, který jej několikráte pozlobil v útočné fázi.

Sestava: Janovský – Landa, Klier, Beňo, Veselý – Novotný M. (72. Konopásek), Malý, Hampl, Uksa (57. Ličík) – Čížek (41. Exner), Novotný D.

Branka: 50. Beňo

Rozhodčí: Hájek V.

Diváků: 100