Zadní Třebaň – Cembrit Beroun 3:4 (1:3)

24.9. 2016   A tým Zadní Třebaň - Cembrit Beroun 3:4 (1:3)

V sobotním odpoledni nastoupily k utkání pátého kola oba oslabené týmy o několik hráčů základního kádru. Průběh utkání byl velmi vyrovnaný. Ostrované především lépe a přesněji kombinovali, kdežto Cembrit byl přímočarý hlavně v útočné fázi.

V úvodu utkání jsme byli aktivnější, ale vyloženě nebezpečná byla jen střela Vydry, kterého dokázal hezky uvolnit Nápravník. Ve 14. min. jsme již šťastně šli do vedení. Ideálně zahrál rohový kop D. Novotný a hlavou do vlastní sítě míč umístil domácí hráč Soukup – 0:1. V 16. min. jsme se dostali k volnému přímému kopu, ke kterému se postavil Paluska. Jeho přízemní střelu domácí odvrátili jen k Nápravníkovi, který zatáhl míč zpět do šestnáctky a přestože byl faulován, připravil v pádu šanci pro D. Novotného, který nekompromisně o tyč navýšil vedení na 0:2. V 21. min. se povedlo bohužel domácím snížit a to když naše obrana zaváhala s razantním odkopem míče a Martínek z 19 metrů nádherně trefil horní levý roh branky – 1:2. Poté Ostrované několikrát vyzkoušeli pozornost brankáře Eliáška, který byl ale vždy na svém místě. Odskočit na dvoubrankový rozdíl se nám povedlo těsně před přestávkou, a to když ve 44. min. poslal dlouhý pas Hampl přes domácí obránce, D. Novotný si jej dobře zpracoval, obhodil vyběhnuvšího brankáře a pak už jen uklízel míč do prázdné branky – 1:3.

Po přestávce jsme začali hrát moc v klidu, jakoby se nemohlo nic přihodit. Opak byl bohužel pravdou. V 49. min. zablokoval střelu stoper Celina, jenže odražený míč se stal kořistí V. Čermáka, který ze 6 metrů již mířil přesně – 2:3. V 55. min. nám bylo ještě hůře. Třebaň zahrála přímý kop do vápna, na který naběhl důrazný Pazdera a hlavou ze 7 metrů nedal brankáři šanci – 3:3. Poté jsme se přece jen dokázali zvednout a zabrat. Bohužel jsme jen zahazovali šance a to především při sérii trestných kopů z dobrých vzdáleností. Branku trefil pouze Klier, ostatním se míč mezi tři tyče nevešel. Až v 67. min. se konečně jedna z našich šancí ujala. V křídelním prostoru zatáhl míč Nápravník, obelstil domácího obránce a z přízemní střelou k bližší tyči dokázal překvapit brankáře – 3:4. Poté se v křečovitém náporu marně domácí pokoušeli o zvrat. Nám se dařilo unikat do otevřené obrany. Největší šanci měl po jednom takovém úniku Paluska, ale zblízka jej dokázal nadvakrát obdivuhodně vychytat brankář Sochacký. Více už se toho na hřišti nestalo a tak si ze Zadní Třebaně vezeme se štěstím vybojovaný plný počet bodů.

Sestava: Eliášek – Beňo, Celina, Klier, Veselý – Vydra (36. Krumholz), Nápravník, Hampl (83. Exner), Uksa (61. Novotný M.) – Paluska, Novotný D.

Branky: 14. Soukup (vlastní), 16. a 44. Novotný D., 67. Nápravník

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 50