Turnaj starších přípravek – 24.9. 2016

26.9. 2016   Starší přípravka Turnaj starších přípravek - 24.9. 2016

2. turnaj se odehrál v sobotu 24.9. od 10:00 na hřišti králodvorských Cábelíků. Po minulém seznamovacím kole se dalo usuzovat, že favoritem této skupiny bude právě domácí tým Králova Dvora. Tato domněnka se ukázala jako správná. Ale abych začal od začátku…

Naše sestava, oproti té z posledního turnaje, se změnila pouze minimálně. Kapitánskou pásku dostal nejmladší, ale taky největší bojovník Honza Benech.

V prvním zápasu jsme nastoupili stejně jako na minulém turnaji proti ČL-U Beroun. Z počátku byla hra vyrovnaná s náznaky šancí na obou stranách. Po prvním střídání se našemu týmu podařila krásná kombinační akce, na jejímž konci našel milimetrovým pasem Karel mezi bránícími hráči našeho nejmenšího hráče Martina. Ten si obhodil jednoho z obránců a uklidil míč k pravé tyčce. Kája měl údajně prohlásit, že Martina neviděl a kopal balon jen tak nazdařbůh směrem na soupeřovu bránu. Není třeba takové zbytečné skromnosti a nedá se všemu věřit. Naopak trenéři v tom jasně viděli provedení signálu, který učili děti na tréninku… 🙂 Následný zbytek zápasu proměnil ve „One man show“ pro změnu ten nejstarší z týmu – Milan. Nejprve se prosadil po přiklepnutí Karla, poté zakončil z brejku po nahrávce od Martina a hattrick dokončil po samostatné akci. Finální skóre 4:0 bylo dost nečekané a pro soupeře těžké K.O. Bohužel pro některé tak, že nedokázali po zápase ani podat svým soupeřům ruku. S tímto my naštěstí problém nemáme. To jsme se loňskou sezónu naučili více než dobře a i po mnohem větších debaklech… 🙂

Druhé utkání jsme hráli s domácími Cábelíky. Tento zápas se nám bohužel moc nepovedl a soupeř trestal. Jelikož jsme za celý zápas pořádně nevystřelili na bránu, nebylo se čemu divit, že na konci svítilo na tabuli skóre 2:0 pro domácí.

Třetí mač byl se Zdicemi. Po oboustranně opatrném začátku jsme si první vyloženou šanci vytvořili my. Je dobře, že Milan začíná chápat výhody kolektivního pojetí hry. Díky tomu, místo aby se snažil přejít přes dva bránící hráče sám, poslal skvělou přihrávkou do samostatného úniku Martina. Ten bohužel tváří v tvář brankářovi naložil s touto šancí prachbídně a střela se mu vůbec nepovedla. Klišé „Nedáš, dostaneš“ bohužel platilo i tentokrát a Zdice se z následné akce ujaly vedení. Potom jsme dlouhé minuty, ve snaze vyrovnat, bušili do soupeře marně. Nakonec ale za svoji aktivitu byly děti odměněny vyrovnávací brankou. Filip L. vybojoval na půlící čáře míč, následně ho dokázal dostat k Milanovi, jehož střelu brankář pouze vyrazil před sebe a pro Filipa už pak nebyl těžký úkol rozvlnit síť. Do konce utkání v té chvíli zbývala už jen chvilka. Trenéři se rozhodli sestavu na hřišti ještě ponechat a vyplatilo se. Martin poté, co získal balón, poslal nahrávkou do útoku Milana, který nezaváhal a deset vteřin před koncem rozhodl o vítězství zelenobílých. Na fotkách je vidět, jak před vyrovnávající brankou nechal soupeř své dva bránící spoluhráče ve štychu. Všichni tři útočníci zůstali v roli diváků sledovat, jak to dopadne.

K poslednímu utkání jsme nastoupili proti Nižboru. Do vedení nás dostal Filip S., který díky rychlému výkopu Matěje postupoval sám na branku a nedal gólmanovi sebemenší šanci. Druhý gól přidal Milan ranou, která si našla skulinku v děravé síti a soupeř se snažil reklamovat regulérnost trefy. Poté se dostal k zajímavému zakončení Filip Seidl, kdy jeho lob vyškrábnul brankář na břevno, na kterém si míč ještě jednou poskočil, než skončil bohužel za brankou. V následujících minutách ještě soupeř snížil, ale drama jsme odmítli. Nejdříve skončila Milanova střela na tyči, jeho následnou dorážku gólman reflexivně vyrazil, ale na další dorážku od Filipa L. už byl krátký. Konečný výsledek 3:1.

To znamenalo v celkovém součtu 9 bodů a druhé místo. Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Jonáš, který dokázal bravurně zastavovat útoky soupeřů. Pochvalu zaslouží všichni hráči, i když všichni víme, že místa pro zlepšení je ještě dost a dost.

Sestava: Matěj Špička (B) – Jonáš Kelner, Michal Benech, Adam Eliáš – Honza Benech (K), Filip Seidl, Milan Studnička, Martin Patera – Karel Schwarzrock, Filip Lundquist

Výsledky:
vs. ČL-U Beroun B 4:0
vs. Králův Dvůr B 0:2
vs. Zdice B 2:1
vs. Nižbor B 3:1

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka.

Text: Jirka Patera
Foto: Roman Špička, Sven Lundquist, Jirka Patera – Fotografie z turnaje naleznete v fotogalerii ->