Turnaj mladších přípravek – 28.9. 2016

4.10. 2016   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek - 28.9. 2016

Na svátek Svatého Václava
byla fotbalové přípravky oslava!
Ti, co mohli, no tak hráli,
mnozí občas i gól si dali.

Z důvodu odložení prvního turnaje v Loděnicích pro nezpůsobilý terén, začala mladší přípravka svoji podzimní sezónu teprve nyní na domácím hřišti. Ještě předtím jsme se stihli domluvit s ostatními účastníky turnaje na startu dvou našich týmů a díky tomu si mohly zahrát téměř všechny děti z oddílu. Podle barvy dresů jsme se rozdělili na oranžové a zelenobílé. Tuto sezónu, při přesunu Matěje Špičky do starší přípravky, musíme řešit post brankáře. Jelikož počet zájemců o tento post s příchodem turnajů klesá, bylo celkem jasné, kdo se do brány postaví. U oranžových to byl Adam Suchitra a u zelenobílých Jirka Schneider. Za jejich odvahu čelit nájezdům soupeřů jim byla svěřena role kapitánů svých týmů.

Že to pro zelenobílé bude hlavně o sbírání cenných zkušeností, ukázal hned jejich první zápas proti ČL-U Beroun. Ačkoli se většině dětí nedala upřít snaha, bylo zřejmé, že je ještě hodně toho, co je třeba se naučit. S Královým Dvorem a Loděnicemi dopadly zápasy podobně jako ten první. Poslední zápas proti „cizímu“ soupeři – Zdicím byl již vyrovnaný. Nakonec jsme přes několik šancí prohráli 1:2, kdy se dětem podařilo ke konci utkání korigovat výsledek. O jediný gól týmu se zasloužil Jirka Schneider, který se pokoušel týmu pomoci i v poli a po odpískaném faulu na polovině soupeře se mu podařilo skórovat z trestného kopu.

Oranžový tým, který má zkušeností o něco více, nastoupil k prvnímu zápasu proti Loděnicím. Soupeř trochu prospal začátek a než se rozkoukal, prohrával o dvě branky, které mu vstřelil Honza Benech. Třetí branku přidal Martin Patera a po soupeřově snížení uzavřel na konečných 4:1 pro Cembrit Tadeáš Hirsch. Dalším soupeřem byly Zdice. Pamatovat si, jak který gól padl a kdo komu na něj nahrál, není v případě, že zároveň trénujete, dost dobře možné. Proto jenom útržkovitě. Proti slabšímu soupeři, který si ale bohužel dost často vypomáhal zákroky, které by stěží prošly na zápase v házené mužů, jsme hráli dobře. Když ale, po jednom z faulů soupeře loktem, opouštěl náš hráč hřiště s pláčem, zvolnili jsme tempo, aby nedošlo ke zbytečnému zranění. Paradoxně jeden z mála odpískaných faulů v blízkosti našeho pokutového území vyústil v penaltu pro hosty a ti tak korigovali konečný výsledek na 6:1 v náš prospěch. Góly za náš tým vstřelili Matyáš Fára, Linda Rojíková, Honza Benech, Martin Patera 2x a svůj první gól v „mistrovském“ utkání dal po krásné střele i náš nejmladší ze všech Vašík Rolek. Nadělil si tak krásný dárek ke svému svátku. Dalším protivníkem byl tým Českého Lva a tentokrát jsme to byli bohužel my, kdo tahal od začátku za kratší provaz. Po první obdržené brance jsme zásluhou Martina vyrovnali. Podruhé se nám podařilo srovnat díky povedené střele Honzy přímo z rohu, ale na třetí gól v naší síti jsme již odpověď nenašli. To znamenalo prohru 2:3. S Královým Dvorem jsme začali o poznání lépe a po brankách Honzy a Martina vedli 2:0. Třetí branku přes několik dobrých šancí se nám vstřelit nepodařilo a soupeři se po snížení bohužel podařilo vyrovnat v posledních sekundách zápasu. Poslední zápas sehrály naše týmy proti sobě a nasazení odpovídalo bohužel tréninkovému tempu. U každého týmu byla ale změna oproti předchozím zápasům kupodivu jiná. Oranžoví zvolnili a zelenobílí se naopak snažili ze všech sil. V prvním případě se to dá pochopit – šlo přece jenom spíše o tréninkový zápas. Mrzí mne ale, že nasazení některých zelenobílých nebylo stejné i v předchozích zápasech proti neznámým soupeřům. Není nutno se neznámého soupeře bát a dávat mu tak snadný úkol, jak nás překonat. Výsledek zápasu nebyl zase tolik podstatný, ale pro pořádek: Oranžoví porazili zelenobílé 4:0. Dvakrát se trefil Maty a jednou Honza a Martin.

Celkově jsme tedy obsadili 3. a 6. místo. Nejlepšími hráči týmů byli vyhlášeni Matyáš Fára a Jirka Schneider. Pochvalu si zaslouží všichni ti, kteří nechali na hřišti vše, co jim síly a schopnosti dovolily.

Je třeba poděkovat panu Josefu Setničkovi za výdrž a trpělivost, kdy dokázal odpískat celý tento fotbalový maraton – jak turnaj mladší, tak odpoledne i starší přípravky. A díky samozřejmě patří taky Ondrovi Uksovi za parádní fotodokumentaci!

Sestava oranžový tým:
Adam Suchitra (K, B) – Adam Eliáš, Honza Benech, Matyáš Fára – Linda Rojíková, Martin Patera, Matouš Winkler, Tadeáš Hirsch, Vašík Rolek

Sestava zelenobílý tým:
Jirka Schneider (K, B) – Jirka Jakubíček, Matyáš Seidl, Martin Dřevěný, Dominik Rampas, Vojta Kodras, Míša Zábranský, Šimon Kelner, Alex Lundquist

Výsledky oranžový tým:
Cembrit – Loděnice „B“ 4:1
Cembrit – Zdice „B“ 6:1
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 2:3
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 2:2

Výsledky zelenobílý tým:
Cembrit – Loděnice „B“ 0:5
Cembrit – Zdice „B“ 1:2
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 0:8
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 0:10

Text: Jirka Patera
Foto: Ondra Uksa – Fotografie z turnaje naleznete v fotogalerii ->