Turnaj starších přípravek – 28.9. 2016

4.10. 2016   Starší přípravka Turnaj starších přípravek - 28.9. 2016

Odpoledne od 14:00 se na našem hřišti odehrál již třetí turnaj starší přípravky. Oproti sestavě z toho minulého byly pouze dvě změny. V útoku místo nemocného Káji Schwarzrocka se objevil obávaný lovec pokémonů Max Souba a obranu doplnila nová letní posila Míra Vojč. Po dopoledním turnaji mladší přípravky pokračovali i za starší Adam Eliáš, Honza Benech a Martin Patera.

Tento turnaj jsme si dobře vyzkoušeli, jaké to je, když se prohrává a je třeba zápas otočit. Ve dvou případech ze tří se nám to i povedlo. V prvním zápasu proti Českému Lvu jsme dokázali na vedoucí gól soupeře záhy odpovědět, když se po individuální akci prosadil Milan Studnička. Vedoucí gól zařídil Martin Patera po nahrávce Filipa Lundquista. Třetí branku přidal opět Milan i díky dobré nahrávce od Filipa Seidla. Vítězství 3:1 bylo na světě.

Druhý zápas nás čekal se zatím dle předchozích turnajů nejtěžším soupeřem s Královým Dvorem. I když má soupeř v průměru o rok starší tým, hráli jsme s ním tentokrát poprvé celkem vyrovnanou partii. Bohužel se nám nedařilo naše šance proměňovat. Po vlastních chybách jsme naopak obdrželi dvě smolné branky. Nevadí, chybami se člověk učí. Příště už určitě na rozehrání rohu nenecháme dva hráče u rohového praporku samotné! 🙂 Zdálo se, že je po zápase. Jiskřičku naděje ještě zažehnul po asistenci Adama Eliáše Max Souba a konečně tak protrhl střelecké trápení s tímto soupeřem. Bohužel do konce zápasu už mnoho času nezbývalo a i přes jednu pěknou šanci se nám již vyrovnat nepodařilo.

Třetí zápas proti týmu Zdic, který má ještě nižší věkový průměr než my, jsme zvládli dobře. Kvalitní obranou jsme soupeře nepustili do zakončení, které by znamenalo gól v naší síti a naopak dvakrát jsme udeřili my. Nejprve se prosadil po individuálním průniku Milan. Druhou branku přidal Martin, poté co si obhodil vyběhnutého brankáře a stihnul být u míče, pomalu mířícího do brány, dříve než obránce soupeře. Další slibně se vyvíjející akce jsme bohužel již nedotáhli do konce. Buď chybělo štěstí v zakončení nebo jsme se zbytečně utápěli v kličkách mezi několika hráči soupeře, místo abychom nahráli volným spoluhráčům.

Poslední mač nás čekal s dosud nebodujícím Nižborem, ale pokud si někdo myslel, že to bude snadné vítězství, šeredně se mýlil. Ukázalo se, že v této skupině není slabých soupeřů. Na našich nejmladších, kteří měli v nohách za celý den už pěkných pár kilometrů, byla vidět únava. Stejné to bylo i s Filipem Seidlem, který hrál po nemoci. A tak se nebylo čemu divit, že jsme po chvíli prohrávali. Dlouho se nám nedařilo dobře hrajícího soupeře přehrát a úspěšně zakončit některou z našich šancí. Povedlo se to v hodině dvanácté a góly Maxe a Milana jsme výsledek otočili na 2:1.

To opět znamenalo v celkovém součtu 9 bodů a druhé místo. Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Milan Studnička, který dokázal bravurně motat obráncům soupeře hlavy svými kličkami. Ještě kdyby se mu dařilo i častěji nahrát a neřešil spoustu situací individuálně. 🙂 Pochvalu zaslouží všichni hráči, a když se přidá i více štěstí v zakončení, tak třeba i ten Králův Dvůr jednou porazíme!

Sestava:
Matěj Špička (B) – Jonáš Kelner, Michal Benech (K), Adam Eliáš, Míra Vojč – Honza Benech, Filip Seidl, Milan Studnička, Martin Patera – Max Souba, Filip Lundquist

Výsledky:
Cembrit – ČL–U Beroun „B“ 3:1
Cembrit – Králův Dvůr 1:2
Cembrit – Zdice „B“ 2:0
Cembrit – Nižbor 2:1

Text: Jirka Patera
Foto: Ondra Uksa – Fotografie z turnaje naleznete v fotogalerii ->