Souboj o první místo jsme zvládli na jedničku… Nový Jáchymov – Cembrit Beroun 2:4 (2:2)

9.10. 2016   A tým Souboj o první místo jsme zvládli na jedničku... Nový Jáchymov - Cembrit Beroun 2:4 (2:2)

Šlágr kola se opravdu vydařil, hrál se velmi kvalitní duel. Bylo vidět, že proti sobě hrají první dva týmy tabulky. Oba celky si nic nedarovaly. Jáchymov byl o něco lepší a fotbalovější v prvním poločase, ale po obrátce jsme vyztužili zadní řady a pomohlo nám i brzké vyloučení domácího Stárka. Snažili jsem se využít každou možnost k zaútočení a povedlo se nám jich několik dobře zakončit. Při tom jsme předváděli jednoduchý fotbal, podpořený obětavostí všech hráčů a tak jsem uspěli.

Již ve 4. min. pronikl do pokutového území domácích Vydra, kde byl bránícím hráčem podražen. K penaltě se postavil D. Novotný a nemýlil se – 0:1. Po chvíli nás podržel brankář Eliášek, když na brankové čáře zabránil gólu po hlavičce Patery. Poté naštěstí neměl Vlček dostatek klidu na zakončení z cca 5 m. V 15. min. jsme vybudovali ve středu pole dálnici pro Vondráčka a ten z 20 metrů utaženou přízemní střelou k tyči zařídil vyrovnání na 1:1. Ve 29. min. za podražení domácího útočníka brankářem Eliáškem byla nařízena penalta. Frydrych střelu celkem dobře umístil, ale Eliášek ještě lépe její směr vystihl a dokázal míč vyrazit. V 30. min. zahrával Nápravník ze strany volný přímý kop a perfektně našel na zadní tyči nabíhajícího D. Novotného, jenž nám hlavou opět zařídil vedení 1:2. V 35. min. se vydařila Čechii pohledná kombinační akce, kterou zakončil přesnou střelou Frydrych – 2:2. Tlak domácích narůstal, ale brankář Eliášek náš tým dokázal podržet i při slibném zakončení Patery.

Ve 48. min. jsme udeřili po z počátku nevinné akci. Dlouhý odkop Kliera dokázal sebrat Nápravník a připravit míč do vápna pro Palusku, který nám zblízka opět zařídil vedení – 2:3. V 50. min. došlo k jednomu z klíčových okamžiků utkání, a to když Stárek krátce po sobě zbytečně fauloval a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. V přesilovce jsme hru rozkouskovali a vyráželi do rychlých brejků. K jednomu takovému se dostal v 70. min. Sládek, ale z úhlu jen branku překopl. Po chvíli nato brankář Merhout vychytal šanci Palusky. Domácí tým podržel ve hře i v 76. min., když vyrazil další nařízený pokutový kop, z kopaček D. Novotného. Čechie vsadila vše na útočnou kartu a tak se jim to v 82. min. nevyplatilo. D. Novotný dokázal přihrávkou uvolnit Palusku, pro kterého již nebyl problém zavěsit do opuštěné svatyně – 2:4. Do konce utkání domácí nepolevovali ve snaze o obrat, ale proti našemu poctivě bránícímu týmu neuspěli. Díky této cenné výhře jsme se posunuli na první místo tabulky právě před Nový Jáchymov.

Sestava: Eliášek – Landa, Malý, Klier (65. Schýbal), Veselý – Vydra (81. Novotný M.), Nápravník, Beňo (87. Krumholz), Sládek – Paluska (90. Uksa), Novotný D.

Branky: 4. a 30. Novotný D., 48. a 82. Paluska

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 170