Turnaj mladších přípravek – 15.10. 2016

18.10. 2016   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek - 15.10. 2016

Teprve v půlce října došlo na druhý podzimní turnaj mladší přípravky. Tentokrát byl pořadatelem FK Zdice. Pro větší marodku v týmu a časovou přetíženost trenérů jsme se domluvili na dodržení standardního turnaje a nastoupili pouze s jedním týmem. Z brankářů z minulého turnaje byl Adam Suchitra nemocný, takže tentokrát se do branky postavil Jirka Schneider. Do pole nastoupilo celkem 10 dětí, což je takové rozumné maximum, aby si v počtu 4+1 všichni alespoň trochu zahráli.

V prvním zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu. Soupeř je na tom výkonnostně jako my, když jsme před necelými dvěma roky začínali. Proto jsme si v tomto utkání mohli v praxi vyzkoušet bez nervů něco z toho, co se učíme na tréninku. Několikrát se nám podařilo dostat míč do branky po hezké kombinační akci. Pořád to ale vícekrát bylo o sklopení hlavy a snaze přetlačit před sebou vše, co mi stojí v cestě. Je jasné, že na slabší soupeře to většinou stačí, lepšího soupeře, ale jenom tímto neporazíme. Určitě je třeba umět přejít sám přes protihráče, ale je nutné se naučit si vypomoci i dobrou přihrávkou. Celkové skóre prvního zápasu se zastavilo na 9:0. Dva góly dali Honza a Tadeáš, jeden přidal Julián. Zbytek – čtvero gólů měl na svědomí Martin, který bude muset příště ještě jeden přidat, aby byl věrný svému příjmení.

Ke druhému zápasu jsme nastoupili proti Loděnicím. Ty už mezitím měli odehrány 2 zápasy proti Lvu a Královu Dvoru a pro někoho možná překvapivě oba vítězně. Naštěstí si z toho děti velkou hlavu nedělaly a od začátku byl zápas vyrovnaný. Potom se taktovky chopil kapitán Honza a dvěma povedenými góly zajistil klid na našich kopačkách. Bohužel až přílišný. Ke konci soupeř snížil a ještě bylo o co hrát. Od této sezóny používané pravidlo o možnosti vyjetí hráče z autu s míčem u nohy dělá problémy bránit všem. Možnost dát třetím dotykem takto zahraným autem gól jsme využili právě při druhém gólu. Málem jsme, stejně rozehraným autem na druhé straně, pak o vítězství přišli. Naštěstí střílel soupeř již druhým dotykem, a proto branka neplatila. Nakonec tedy cenná výhra 2:1.

Se Lvem jsme bohužel vyhořeli na neproměňování šancí a nedůrazu před vlastní brankou. Opět jsme šli po Honzově gólu do vedení, které jsme mohli následně několikrát ve slibných příležitostech navýšit. A tak přišel trest na druhé straně, kdy jsme zbytečně otáleli s odkopem míče co nejrychleji od branky. Soupeř trestal nemilosrdně a stanovil tak konečný výsledek na 1:1.

Poslední zápas proti Královu Dvoru byl z počátku velice nedisciplinovaný a mohli jsme být rádi, že jsme po chvíli prohrávali pouze o 2 branky. Nedařilo se nám dostat do tempa a jen díky několika dobrým obraným zákrokům bylo stále o co hrát. Nakonec se jedna levačková šmudla „dědečkovou šajtlí“, jak říkal střelec – pravidelný čtenář Klapzubovy jedenáctky, ujala a pomocí tyče se míč dokutálel kousek za brankovou čáru. Bylo sníženo a netrvalo dlouho a bylo ještě veseleji. Povedla se „brejková“ situace a Martin svým druhým gólem v tomto utkání podél vyběhnutého gólmana pečetil konečný stav 2:2.

Celkově jsme tedy obsadili 2. místo. Nejlepším hráčem týmů byl vyhlášen Honza Benech. Ukazuje se, že tato skupina bude velice vyrovnaná. Po dvou turnajích je rozdíl mezi 1. a 4. místem pouhé 3 body. My jsme zatím na 2. místě pouze o skóre za Královým Dvorem. Pochvalu si zaslouží všichni ti, kteří nechali na hřišti vše, co jim síly a schopnosti dovolily. Určitě je v našich silách a možnostech zabojovat o historické umístění a zkusit dosáhnout na první místo v této těžké skupině!

Sestava:
Jirka Schneider (B) – Adam Eliáš, Honza Benech (K), Marek Rýdl, Martin Dřevěný, Jirka Jakubíček – Martin Patera, Matouš Winkler, Tadeáš Hirsch, Dominik Rampas, Julian Löhner

Výsledky:
Cembrit – Zdice „B“ 9:0
Cembrit – Loděnice „B“ 2:1
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 1:1
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 2:2

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera