Turnaj starších přípravek – 16.10. 2016

18.10. 2016   Starší přípravka Turnaj starších přípravek - 16.10. 2016

Za krásného slunečného počasí nás na stadiónu ve Zdicích čekal poslední podzimní turnaj starší přípravky. Karty byly před turnajem rozdány celkem jasně. V případě výhry s domácím týmem skončíme celkově na druhém místě.

Rozuzlení tajenky tak bylo na programu hned v prvním našem zápase. Soupeře jsme od začátku přehrávali a důslednou a důraznou obranou k ničemu moc nepouštěli. První gól vsítil, po samostatném průniku, nejstarší hráč týmu Max. Druhý pak, v poloze ležícího střelce, přidal Milan. Žádná z dalších nadějně vyhlížejících akcí se už neujala, a tak skončilo utkání 2:0. Tímto vítězstvím jsme si de facto zajistili 2. místo.

Druhý zápas proti ČL-U Beroun byl hrou nahoru dolu se spoustou brankových příležitostí. První gól dal Milan po samostatné akci. Několikrát jsme pak soupeře přečíslili a dostali se do zakončení typů 2 na brankáře, 3 na 1 a podobně. Milan výborně několikrát dobrými přihrávkami vyzval spoluhráče ke skórování, ale bohužel jsme většinu 100% šancí nevyužili. Druhý gól nakonec přece jenom po kombinační akci padl. Milan našel před brankou Maxe, ten „zkušeně“ posunul na Filipa Lundquista a tomu už nedělalo problém uklidit míč mezi tři tyče. Další vítězství 2:0 bylo na světě.

Ve třetím zápase jsme měli za soupeře tým z Králova Dvora. Byla to poslední šance, jak celkového vítěze skupiny připravit o nějaké body. Začali jsme dobře a vytvořili si během prvních minut několik slibných akcí. Bohužel ani jednu z nich jsme neproměnili. Proč je soupeř zaslouženě první nám předvedl následnou akcí. Byla téměř shodná jako ty naše a lišila se pouze v malém detailu. Na jejím konci skončil míč v naší síti. Alespoň víme, na čem je potřeba ještě zapracovat. Druhý gól jsme dostali z brejku do otevřené obrany, poté co naši obránci byli vpředu a proti hbitému útočníkovi soupeře zůstal samotný Kája. Ač trenér hlasitě povzbuzoval v bránění voláním „Musíš, Kájo, musíš!“, nebylo nám to nic platné a přes veškerou naši snahu jsme prohrávali o dvě branky. Takto i nakonec zápas skončil a za celý podzim se nenašel nikdo, kdo by připravil Králův Dvůr o body.

K poslednímu podzimnímu střetnutí jsme nastoupili proti Nižboru. Po našem prvním gólu z kopačky Milana jsme přestali hrát v nastaveném tempu a soupeř nás vyrovnávací brankou potrestal. Potom byla hra na dlouhé minuty rozkouskovaná a i díku tomu se nedařilo vytvořit nějakou pěknou akci. Nakonec se jedna z mála šancí ujala a Milan rozhodl svým druhým gólem o vítězství 2:1.

Takže i v posledním turnaji jsme získali 9 bodů a druhé místo. Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Honza Benech, který opět bojoval jako lev a bořil, na pozici bránícího záložníka, většinu akcí soupeřů. Králův Dvůr jsme sice neporazili, ale to nevadí!  Oproti loňské sezóně je vidět velké zlepšení téměř u všech hráčů. O skvělé druhé místo se zasloužilo celkem 15 hráčů a z toho 6 z mladší přípravky. Nezbývá než nepolevit a trénovat poctivě celou zimu, abychom na jaře s novými soupeři uhráli co nejlepší výsledek. Budou nás čekat týmy, které skončí rovněž na druhých místech v ostatních skupinách. Tak se nechme překvapit.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Jonáš Kelner, Michal Benech (K), Adam Eliáš – Honza Benech, Filip Seidl, Milan Studnička, Martin Patera – Karel Schwarzrock, Max Souba, Filip Lundquist

Výsledky:
Cembrit – Zdice „B“ 2:0
Cembrit – ČL–U Beroun „B“ 2:0
Cembrit – Králův Dvůr 0:2
Cembrit – Nižbor 2:1

Konečná tabulka turnaje a konečná podzimní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera

Více fotografií z turnaje naleznete v fotogalerii ->