Turnaj mladších přípravek – 23.10. 2016

25.10. 2016   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek – 23.10. 2016

Na třetí turnaj jsme se sešli, na tuto roční dobu, za celkem pěkného počasí v neděli odpoledne v Loděnicích. Sestava opět doznala pár změn a vůbec poprvé nastoupil za „oranžové“ jeden z benjamínků Matyáš Seidl. Do branky se vrátil Adam S. a Jirka S. tak mohl vyzkoušet i post útočníka. Pořadí zápasů tentokrát bylo opět jiné.

K prvnímu střetnutí jsme nastoupili proti Zdicím. Na soupeři bylo vidět zlepšení a nám se dlouho nedařilo vstřelit gól. Nakonec se jako první prosadil Adam E., a to přímo z rohu, kdy si soupeř jeho centr před branku srazil nešťastně do vlastní sítě. Druhý gól přidal Tadeáš. Potom už šance přibývaly jako na běžícím pásu a nám se je dařilo jednu za druhou úspěšně zahazovat… 🙂 Být přítomna televize, jistě by se některé naše nevyužité šance dostaly do sportovních novin do rubriky „Borec na konec“. Nejveselejší bylo, když se dva kohouti před prázdnou bránou neshodli, kdo odražený míč od tyčky doklepne do prázdné brány a skončilo to namísto gólu pádem obou… 🙂 Celkové skóre tohoto zápasu skončilo 5:0, kdy další góly přidali Martin P., Jirka a kapitán Honza.

V dalším zápasu nás čekal tým Králova Dvora. A byl to souboj druhého a prvního týmu průběžné tabulky. Dostali jsme se do vedení brankou Martina P. a soupeř poté vyrovnal. Z následného tlaku jsme po faulu v pokutovém území vytěžili penaltu. K té se postavil střelec první branky Martin, ale bohužel druhý zářez na pažbě nepřidal. Jeho nepříliš dobře umístěnou střelu brankář vystihl a vyrazil. Zápas byl dlouho vyrovnaný a zdálo se, že skončí, stejně jako dva předchozí, opět remízou. Bohužel jsme se nevyvarovali chybičky před brankou a soupeř nás potrestal. Vyrovnat se nám do konce zápasu již nepodařilo, a tak jsme 1:2 prohráli. Vůbec není třeba na někoho svalovat vinu, jelikož má brankář tu nejtěžší roli v týmu. Jeho chybu má málokdy šanci někdo jiný napravit. Zatímco, když ztratí míč útočník, pořád má za sebou další spoluhráče, kteří mu mohou pomoci. Jsme jeden tým a musíme také tak hrát. Jeden za všechny a všichni za jednoho.

Následoval zápas s Českým Lvem Beroun. Pokud mne paměť neklame, tak jsme nejprve prohrávali. Následně se nám díky dvěma přesným zásahům Honzy podařilo zápas otočit. Na konečnou remízu 2:2 vyrovnal soupeř povedenou dalekonosnou střelou.

V posledním zápasu jsme se střetli s domácím týmem Loděnic. Opět si nejsem jistý sledem branek – budu muset na příště požádat svého sličného asistenta, aby mi za střelce vždy dopsal stav utkání po daném gólu… 🙂 Jisté je toto: Stav 2:2 trval po dvou gólech Tadeáše. První padl po učebnicovém provedení akce dva na jednoho, kdy Martin P. přesnou přihrávkou vybídl Tadeáše a ten nekompromisně zavěsil. Už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů. S tím se ale nechtěl smířit Jirka, pro kterého byl tento turnaj téměř jako na domácím hřišti a rozhodl gólem na 3:2, že všechny body poputují na Závodí.

Celkově jsme tentokrát obsadili 3. místo. Nejlepším hráčem týmu nebyl v Loděnicích vyhlášen nikdo a je to od pořadatelů celkem rozumné rozhodnutí. Jde přece jenom o sport, ve kterém je třeba hrát kolektivně. Bez pomoci spoluhráčů by šlo těžko dosáhnout těch nejlepších výsledků. Proto chci poděkovat všem, kteří bojovali jeden za druhého. Věřím, že budeme-li hrát tak jako dosud, tak na příštím turnaji v Králově Dvoře uspějeme. Stále platí, že tato skupina je velice vyrovnaná. Po třech turnajích je rozdíl mezi 1. a 4. místem jen 6 bodů. My jsme zatím na 2. místě dva body za Královým Dvorem. Tak doufám, že se nám na nevhodně vybraný termín turnaje v prostředku prodlouženého víkendu, který se koná v sobotu 29.10. v Králově Dvoře, nesejde mnoho omluvenek, podaří se nám dát dohromady konkurence schopný tým a o první místo ve skupině ještě zabojujeme!

Sestava:
Adam Suchitra (B) – Adam Eliáš, Honza Benech (K), Matyáš Fára, Martin Dřevěný – Martin Patera, Matyáš Seidl, Tadeáš Hirsch, Jirka Schneider

Výsledky:
Cembrit – Zdice „B“ 5:0
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 1:2
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 2:2
Cembrit – Loděnice „B“ 3:2

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera
Foto: Roman Špička

Více fotografií z turnaje naleznete v fotogalerii ->