Turnaj mladších přípravek – 29.10. 2016

1.11. 2016   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek - 29.10. 2016

Na předposlední podzimní turnaj jsme se vydali do Králova Dvora a vyzkoušeli si hru na umělé trávě. Do sestavy se po nemoci vrátili Linda s Matoušem. Chyběl naopak Honza, a tak jsme museli trochu změnit systém hry. Pootočení čtverce (dva obránci a dva útočníci) o 90° na jednoho obránce, dva záložníky a jednoho útočníka se nakonec ukázalo jako dobré řešení a možná to takto budeme zkoušet častěji. Obránci Matyáš a kapitán Adam E. si vedli dobře a když se něco nepodařilo, stálo při nás většinou štěstí. Příště si ale už musíme dávat na ty přihrávky před vlastní bránu pozor… 🙂

Tentokrát bylo pořadí zápasů shodné s posledním turnajem. Zdice, náš první soupeř, nastoupil s posilněnou sestavou a bylo to ku prospěchu hry. Nechybělo moc a mohli jsme hned od začátku prohrávat, když jsme nechali bez většího napadání zakončit útočníka soupeře. Naštěstí Adam S. v brance si s jeho střelou věděl rady. A tak zase platilo „Nedáš, dostaneš…“ Linda vybojovala balón, tentokrát se jí dařilo i v zakončení a vedli jsme 1:0. Druhý gól přidal Martin a zdálo se, že soupeř nebude klást většího odporu. Opak byl pravdou a po nedůslednosti v obranné hře, kdy si ještě záloha nezvykla, že musí i bránit, nás soupeř přečíslil a pohodlně snížil na rozdíl jediné branky. Naštěstí netrvalo dlouho a gólově se urodilo zase i na druhé straně hřiště. Prosadili se tentokrát Jirka a Matouš a vedli jsme 4:1. Tímto výsledkem přes mnohé další šance i zápas následně skončil.

Nejtěžší soupeř Králův Dvůr nás čekal v dalším zápase a tentokrát to bylo nejméně vyrovnané střetnutí. Na vedoucí branku soupeře jsme dokázali odpovědět gólem po rohu, kdy se po rozehrání Jirky dostala k zakončení Linda. Následně ale soupeř trestal každou naší chybu v obraně a za chvilku to již bylo o tři branky. Ještě se nám, díky Tadeášovi, podařilo snížit na 2:4, ale to byla z naší strany labutí píseň a další branku, která by zdramatizovala utkání, jsme nepřidali. Nevadí, čekala nás další důležitá utkání.

V utkání s Českým Lvem Beroun jsme bohužel opět od začátku tahali za kratší konec provazu. Soupeř se dostal do vedení a nám se dlouho nedařilo gólově se prosadit. Povedlo se to až po krásné kombinaci Lindy s Martinem, poté co náš nejlepší střelec dostal od Lindy nahrávku jak na zlatém podnose a mohl se zeptat brankáře, kam to chce… 🙂 Nechybělo mnoho a mohli jsme slavit i vítězství, to když si Martin s Lindou role vyměnili. Bohužel jsme ale tentokrát síť nerozvlnili, a tak zápas skončil 1:1.

V posledním zápase nás čekali Loděnice. Do vedení jsme se dostali po chytře rozehraném autu, kdy Martin využil možnosti vyjíždět sám a po druhém doteku zakončil přesně k tyči. Soupeř po chvíli vyrovnal a pak nás na dlouhé minuty zatlačil do hluboké defenzivy. Po sérii rohů, kdy gól v naší síti několikrát visel ve vzduchu a na trenéra šly mdloby, se podařil jeden protiútok a hned bylo veseleji. Tadeáš našel přihrávkou volného Matouše a tomu se podařilo kolem soupeřova brankáře uklidit míč tam, kam patří. Další šance ani na jedné straně gól nepřinesly, a tak jsme slavili poněkud šťastné vítězství my.

I díky této poslední výhře jsme tentokrát obsadili 2. místo. Nejlepším hráčem týmu nebyl pořadateli nikdo vyhlášen. Za sebe můžu pochválit všechny děti. Bodové rozdíly v celkové tabulce se po tomto turnaji trochu zvětšily, ale stále bude za týden na posledním turnaji této skupiny o co bojovat. Celkově zůstáváme na druhém místě se ztrátou 5 bodů na vedoucí Králův Dvůr a náskokem 3 bodů před třetím Lvem a 6 bodů na čtvrté Loděnice. Třeba se zrovna posledním Zdicím podaří někoho obrat o body a zamíchat tak s konečným pořadím, neboť již tento turnaj ukázal, že to můžou dokázat.

Sestava:
Adam Suchitra (B) – Adam Eliáš (K), Matyáš Fára – Martin Patera, Matouš Winkler, Tadeáš Hirsch, Jirka Schneider – Linda Rojíková

Výsledky:
Cembrit – Zdice „B“ 4:1
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 2:4
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 1:1
Cembrit – Loděnice „B“ 2:1

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera
Foto: Roman Špička

Více fotografií z turnaje naleznete v fotogalerii ->