Mořina – Cembrit Beroun 4:2 (2:1)

6.11. 2016   A tým Mořina - Cembrit Beroun 4:2 (2:1)

Mořina se po delší době sešla kompletní, kdežto nám chyběli zranění Celina, Hampl, Čížek, Krumholz a dále Veselý a Schýbal. Přesto nic nenasvědčovalo, že bychom měli zaváhat, protože jsme nastoupili v ustálené sestavě z posledních zápasů a navíc ve středu pole vypomohl zkušený Ličík.

Jak už je skoro tradicí, na velkém hřišti Mořiny neumíme zahrát a ani tentokrát jsme nevybočili z herní bídy. Utkání jsme přitom měli solidně rozehrané. Ve 3. min. vysunul do křídelního prostoru D. Novotný rozběhlého obránce Landu, ten byl u dlouhého pasu dříve než brankář, obešel jej a do prázdné branky nás poslal do vedení 0:1. I přes rychlé vedení jsme působili ospale, a tak rychlejší a hlavně důraznější domácí hráči začali vyhrávat důležité osobní souboje. V 11. min. unikl po straně J. Kubín a střílený centr ze 3 metrů neobsazený Kratochvíl dorazil do sítě – 1:1. Ve 30. min. zahrával trestný kop z 20 metrů Zýka a jen těsně minul brankovou konstrukci. Ve 39. min. se zrodila akce „brácha na bráchu“, neboť J. Kubín napálil míč do tyče, naši zadáci zůstali stát jako sochy a R. Kubín z 18 metrů bodýlkem umístěným k tyči zařídil domácím vedení 2:1.

Po změně stran jsme přidali, bohužel se nám však podařilo získat jen územní převahu. Přesto nadějně vypadal Vydrův pokus, který nepatrně minul branku. Domácí se snažili využít každé možnosti k nebezpečnému protiútoku. V 68. min. nebezpečně pálil J. Kubín, ale brankář Eliášek jeho střelu bravurně chytil. V 71. min. se podařil přesný centr Ličíkovi a D. Novotný hlavičkou z 6 metrů překonal domácího brankáře a vyrovnal na 2:2. Bohužel nerozhodný stav netrval dlouho. V 74. min. dostali domácí třetí příležitost po sobě k zahrání přímého kopu, tentokrát z 22 metrů. Tvrdou střelu Zýky přes zeď na bližší tyč si brankář Eliášek nešťastně srazil do sítě – 3:2. A tak jsme všechny síly vložily do závěrečného náporu. Ten byl však zcela bezzubý. Naopak v 89. min. se povedlo uniknout z poloviny hřiště Matlyakovi rozhozené obraně, brankář Eliášek zaváhal s vyběhnutím a domácí útočník v samostatném nájezdu s přehledem pečetil stav na 4:2.

Sestava: Eliášek – Landa, Malý, Klier (71. Uksa), Beňo – Vydra, Nápravník, Ličík, Sládek – Paluska, Novotný D.

Branky: 3. Landa, 71. Novotný D.

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 50

Fotografie z objektivu Pavla Jonáše z předchozích utkání si můžete prohlédnout ve fotogalerii ->