Turnaj mladších přípravek – 5.11. 2016

9.11. 2016   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek – 5.11. 2016

A je dobojováno. Teda co se podzimní části týče. Zatímco naprostá většina ostatních týmů naší věkové kategorie na okrese se již hřála v teple u kamen, my jsme vyrazili první listopadovou sobotu na poslední turnaj na Máchovnu. Hřiště s umělou trávou je ale pro tento termín celkem rozumná varianta a celý turnaj s pomoci teplého čaje zvládly děti v pohodě. Dokonce nám před turnajem poprvé nepřišla žádná omluvenka a tak mohl trenér poprvé vyzkoušet netradiční „hokejové“ střídání celých dvou pětek i s brankáři. Stará trenérská škola, která svojí taktikou u starší přípravky také dosahuje „Špičkových“ výsledků, sice kroutila nevěřícně hlavou, ale my se jí pokusili přesvědčit, že to jde i takto. Sestava se krásně vyrýsovala do ročníkových pětek. Po minulém turnaji jsme zůstali u sestavy 1-2-1 a protože se osvědčila i tentokrát, asi u ní nějaký čas ještě zůstaneme… Kapitánskou pásku dostal jeden z té starší pětky Tadeáš. Do branky šel Adam S., v obraně tvrdil muziku Adam E., zálohu Tadeášovi pomáhal vyztužit Matouš a do útoku velel Julián. Aby jeho útočné velení mělo příště více úspěchů, má za úkol se do příště naučit jména všech svých spolubojovníků! 🙂 U benjamínků byl v brance Jirka, v obraně Matyáš, v záloze Honza s Martinem a v útoku Linda. Oslovení benjamínci je pouze na oko pro soupeře, aby se předem tolik nebál. Jinak by správné oslovení samozřejmě mělo znít „Mladé pušky“. Ale popořadě…

První zápas nás jako již tradičně čekal se Zdicemi. Během prvního střídání jsme se na hřišti rozkoukávali a zjišťovali své schopnosti a sílu soupeře. Druhou „čtvrtinu“ jsme už přetavili do vedení 2:0. Nejprve se trefil, poté co vybojoval míč při špatném odkopu od soupeřovi branky, Honza a následně přidala druhý gól Linda po nahrávce od Martina. Další změna sestavy přinesla Juliánův gól do sítě soupeře a na konečných 4:0 zakončil Martin. Že si Jirka v brance nesáhl prakticky na míč, byla zásluha výborné hry obrany, kterou skvěle dirigoval Maty. U starších to ještě trochu skřípalo, ale to do jara všechno natrénujeme… 🙂 Soupeř nastoupil opět v lehce posilněné sestavě a nakonec se mu, jak jsem minule předpovídal, podařilo tento turnaj získat zaslouženě první podzimní bod v utkání s Loděnicemi.

Další zápas nás čekal vedoucí Králův Dvůr. Pokud jsme chtěli udržet teoretickou naději na celkové první místo, museli jsme vyhrát a navíc doufat ještě v další zaváhání soupeře. Že to nebude úkol snadný, jsme věděli dopředu a během zápasu se o tom i přesvědčili. Na konci prvního střídání nás soupeř zatlačil a po sérii rohů se nepodařilo Adamovi zkrotit míč v rukavicích a soupeř lehce doklepával do opuštěné branky. Vyrovnat se nám podařilo celkem záhy, kdy Honza, jak je jeho dobrým zvykem, vybojoval balón a pohotově zakončil. Bohužel na další soupeřovu branku, kdy nás borci v modrém vyučovali důrazu před brankou a opět doklepli míč za záda bezmocného Adama, se nám najít odpověď již nepodařilo. Prohra 1:2 znamenala konec šancí na první místo, ale pořád nás čekala další důležitá utkání o udržení svého druhého místa…

Následovalo střetnutí s Loděnicemi. Dlouho se hrálo bez branek. Což o to, šancí jsme si vytvořili dost, ale zakončení se nám nedařilo. Ukázkový ťukec předvedla Linda s Martinem, když si vyměnili balón a pelášili ve dvou na brankáře. Povedla se i finální nahrávka, akorát ta prázdná brána byla proti a jako na potvoru se musela uhnout… 🙂 Asi se lekla prudké střely. Naštěstí si Linda věděla rady a po další Martinově nahrávce zvolila pomalou technickou střelu k tyči, aby ji moc nevylekala, že bude mít potrhané sítě. Balon se dokutálel zlehka za čáru a vedli jsme 1:0. Když pochopili i ostatní, jak se na tuhle branku musí, povedla se podobná šmudla i Martinovi a zápas tak skončil 2:0. Tentokrát, na rozdíl od posledního zápasu s tímto soupeřem, zcela zasloužené vítězství, neboť do prvního gólu přiváděl brankář Loděnic naše střelce svými zákroky k šílenství.

Poslední podzimní mač nás čekal proti domácímu týmu Českého Lva – Union Beroun. Dosud se nám tohoto soupeře nepodařilo porazit, a tak jsme měli o motivaci postaráno. První pětka hrála bezchybně vzadu, ale v útočné fázi neměla moc štěstí v zakončení. Žádná z mnoha střel Tadeáše se neujala a ani Matoušovi s Juliánem se nevedlo lépe. První slabou chvilku si po následujícím střídání vybral Jirka v brance. Příště už nebude riskovat a chytne si balón v klidu do ruky, namísto toho, aby ho zbrkle odpaloval naslepo dopředu. A tím se mu už nikdy nestane, že by trefil před sebou stojícího protihráče, od kterého se míč odrazí rovnou do naší branky. Naštěstí netrvalo dlouho a bylo srovnáno, když se po nahrávce Lindy trefil Martin. Následný náš tlak ke gólu nevedl, ale nakonec se na nás štěstí usmálo. Po centru před branku zahrál jeden ze soupeřových hráčů obouruč vrchem a pískala se penalta. Tentokrát byl exekutor Honza a nezaváhal. Žádná další šance ani na jedné straně se již neujala, a tak jsme vyhráli 2:1.

Celkově to znamenalo druhé místo se ziskem 9 bodů. Tento turnaj, i přes smolnou prohru s Královým Dvorem, byl asi nejlepší, který jsme kdy odehráli. Místy to už hodně začíná vypadat jako fotbal! 🙂 Musím děti i touto cestou pochválit. Když se budou dál snažit, tak to bude čím dál tím lepší! Ještě musíme mimo jiné zapracovat na tom, abychom zbytečně neodkopávali míče, když nehrozí žádné vážné nebezpečí a snažili se více o rozehrávku. Toto se nejvíce dařilo Matymu, který snad jediný balón zbrkle neodpálil a vše se snažil rozehrát.

Na druhém místě jsme skončili i po všech 5 odehraných turnajích a na jaře tak vyzveme všechny další týmy, kteří skončili v ostatních skupinách na druhých místech. Měly by to být tyto týmy: Králův Dvůr „B“, Zdice „A“ nebo Neumětely, Drozdov „A“ a Libomyšl.

Sestava:
Adam Suchitra, Jirka Schneider – Adam Eliáš, Matyáš Fára – Tadeáš Hirsch (K), Matouš Winkler, Honza Benech, Martin Patera – Julian Löhner, Linda Rojíková

Výsledky:
Cembrit – Zdice „B“ 4:0
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 1:2
Cembrit – Loděnice „B“ 2:0
Cembrit – ČL–U Beroun „A“ 2:1

Konečná tabulka turnaje a konečná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera
Foto: Roman Špička

Více fotografií z turnaje naleznete v fotogalerii ->