Cembrit Beroun – Zdejcina 4:0 (0:0)

13.11. 2016   A tým Cembrit Beroun - Zdejcina 4:0 (0:0)

Berounské derby mělo dobrou diváckou kulisu a přítomné rozhodně nenudilo. Zpočátku byla hrací plocha namrzlá, ale postupně se měnila na zrádný a kluzký terén. Do utkání jsme vstupovali jako favorité, ale houževnatý soupeř nám nic nedaroval. Na naše dvě úvodní neproměněné šance Zdejcina odpověděla stejným kalibrem. V brance nás několika vynikajícími zákroky podržel brankář Červený. Dokud měli hosté dostatek sil, dokázali vyhrávat i osobní souboje, ale po vedoucí brance jsme plně převzali iniciativu a připsali si tak důležitou výhru.

Po opatrném začátku se v 10. minutě zrodila první šance. Sládkův centr brankář Šafránek vyrazil jen před sebe, k pohotovému zakončení se dostal Beňo, když hlavou zkoušel rychle dostat míč do sítě, ale gólman jeho pokus pohotově zneškodnil. Další naše velká šance na skórování přišla ve 14. minutě, ale D. Novotný z 8 metrů trefil pouze nohy brankáře Šafránka. V 16. minutě o sobě dali vědět také hosté. Po hezké kombinaci se skvělým zákrokem blýskl brankář Červený, když vychytal Vokáčovo nebezpečné zakončení. Zanedlouho se Červený opět vyznamenal při vyražení jedovaté střely Choce, který zakončoval poblíž malého vápna. V největší brankové příležitosti prvního poločasu se ocitl ve 40. minutě Sládek. Po rohovém kopu se ocitl naprosto neobsazený na hranici malého vápna, ale pravou nohou těsně minul branku. Ve 42. minutě unikl Vokáč našim zadákům. V pokutovém území jeho střelu obětavým zákrokem zneškodnil stoper Malý, když se vrhl do střely a míč se tak od jeho zad odrazil do bezpečí. Na konci poločasu ještě vyslal slibnou střelu na branku hostí Nápravník, ale jeho technická střela se stala kořistí gólmana.

Klíčový moment utkání nastal v 50. minutě. Landa a po něm Vydra dokázali vyhrát těžké osobní souboje na vlastní polovině. Míč tak směřoval do křídelního prostoru k Paluskovi, který jej šikovně posunul Vydrovi do běhu. Tomu se povedlo skórovat sice až napodruhé, protože jeho první střelu dokázal brankář ještě vyrazit. Na druhé zakončení byl již však krátký a tak jsme šli do důležitého vedení 1:0. V 57. minutě po úniku a centru Nápravníka nastřelil technickou střelou Paluska jen tyč. V 75. minutě vyslal Vydra přihrávkou mezi obránce do samotného úniku Palusku a ten se z očí do očí nemýlil – 2:0. V 81. minutě zastavil útok soupeře Landa, rychle rozehrál míč na Vydru, jenž další výbornou přihrávkou vyslal opět Palusku do samostatného nájezdu. Ten dokázal využít svou rychlost a z dalšího úniku se rovněž nemýlil – 3:0. Za chvíli po křídle unikl D. Novotný, na hranici šestnáctky našel Vydru, jehož povedenou střelu zastavilo břevno. V 84. minutě byl k vidění další samostatný únik. Tentokrát běžel až z vlastní poloviny Vydra, ale jeho dlouhé sólo vyrazil vybíhající brankář nepatrně vedle tyče. V 89. minutě jsme vystihli nepřesnou rozehrávku hostí a v přečíslení dva na jednoho D. Novotný nesobecky naservíroval míč Paluskovi do malého vápna před prázdnou branku a ten tak zkompletoval hattrick – 4:0.

Sestava: Červený – Landa, Schýbal, Malý (88. Klier), Veselý – Vydra, Nápravník, Beňo (84. Krumholz), Sládek (75. Uksa) – Paluska, Novotný D.

Branky: 50. Vydra, 75., 81. a 89. Paluska

Rozhodčí: Mázdra J.

Diváků: 120


Více fotografií z objektivu Pavla Jonáše naleznete ve fotogalerii ->