Svatá – Cembrit Beroun 1:4 (0:2)

2.4. 2017   A tým Svatá - Cembrit Beroun 1:4 (0:2)

Dobrý výkon na horké půdě ve Svaté nám přinesl zasloužené vítězství. K vidění byla řada pohledných kombinačních akcí a k úplné spokojenosti chybělo jen proměnění více brankových příležitostí. Při absenci dvou našich brankářů vypomohl v brance Jiří Janovský, který si vedl velmi dobře.

Již ve 3. min. po rychlé křídelní akci Nápravníka pálil D. Novotný zblízka jen do tyče. Obrana Svaté se dobře zajišťovala a spoléhala na tři vysoké stopery a tak se do mlýnice dlouho nikomu nechtělo. První ohrožení klidu Janovského zařídil v 25. min. stříleným centrem Exner ml. Ve 27. min. zahrál D. Novotný rohový kop, odražený míč si pěkně zpracoval Beňo, zády k brance se uvolnil v rohu pokutového území a technickým obloučkem překonal brankáře – 0:1. Ve 29. min. byla k vidění hezká kombinace po ose Nápravník, Landa a Vydra. Poslední jmenovaný zblízka napnul síť a posunul nás do dvoubrankového vedení. Na závěr první půle byla ještě k vidění pěkná střela Větrovce.

Úvod druhého dějství patřil především Svaté, ale první velká šance se zrodila z našich kopaček, když z kontru Hampl orazítkoval tyč. V 57. min. Beňo kolmicí vyslal Vydru do samostatného nájezdu a ten uklidil míč k tyči – 0:3. V 64. min. Čížek uprostřed hřiště ztratil míč a rychlý Morstein unikl po křídelním prostoru a křížnou střelou snížil na 1:3. 72. min. přinesla uklidnění a to když založil Landa útok a jeho centr nadvakrát protlačil do sítě po nejistém zákroku brankáře D. Novotný – 1:4. Po chvíli se ještě řítil Čížek sám na branku, ale nastřelil jen brankáře. Poslední vzrušení na hřišti přinesla 87. min. a to, když domácí Lacina tvrdou střelou nastřelil pravou tyč a od ní míč putoval do opačné tyče a ven.

Sestava: Janovský – Landa, Malý, Celina (57. Sládek), Veselý – Nápravník, Větrovec, Beňo, Vydra (76. Uksa) – Hampl (62. Čížek), Novotný D. (80. Klier)

Branky: 27. Beňo, 29. a 57. Vydra, 72. Novotný D.

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 110

Více fotografií z objektivu Pavla Jonáše naleznete ve fotogalerii ->