Turnaj starších přípravek – 14.4. 2017

22.4. 2017   Starší přípravka Turnaj starších přípravek – 14.4. 2017

Na Velký pátek jsme se ráno na domácím hřišti sešli na druhý turnaj starší přípravky. Sestava se od minulého týdne změnila jen nepatrně. Post obránce si opět, po delší době strávené v brance mladší přípravky, vyzkoušel Adam S. a druhý Adam v našem týmu zjišťoval, zda mu vydržela podzimní forma. Po prvním turnaji jsme se znovu snažili klukům vysvětlit, že je třeba hrát kolektivně. Bohužel se nám to nepodařilo ani po milionpátý… Nevadí, budeme to zkoušet i po milionšestý… 🙂 Pár náznaků kombinační hry k vidění bylo, takže víme, že to jde. Před týdnem se nám dvakrát zvítězit podařilo – soupeři nás neznali, takže jsme se dokázali individuálně prosadit. I proto nám těžko kluci věřili, když jsme jim vtloukali do hlavy, že jeden sám nic nezmůže. Teď už nám to snad uvěří. Když tě soupeř zná a ví, že budeš dělat kličku, tak to tak jednoduché není.

— Bez pohybu to nepůjde. Hra nezačíná, až když mi někdo hodí nebo kopne míč, ale tím, že já si náběhem do volného prostoru o tu nahrávku řeknu.
— Nejsme ve škole, není třeba se hlásit o přihrávku a čekat na vyvolání. Naopak si o tu přihrávku musím říct a to nejenom hlasem, ale hlavně tím pohybem!
— Je potřeba na sebe mluvit. Hrát jako tým. Pomáhat jeden druhému, když se udělá chyba a ztratí se míč.

Tento turnaj jsme tedy skončili na posledním místě, ale nevadí, jede se dál. Že to nebude po podzimu procházka růžovým sadem, jsme věděli. Takže hlavu vzhůru! Minulou sezónu jsme na celém okresu skončili na 25. místě předposlední a to jenom proto, že se Tmaň v průběhu jara odhlásila. Po roce hrajeme o 6.-10. místo. Logicky tam nějaké zlepšení musí být! Příště to bude určitě lepší! 🙂

Slova díků si zaslouží Pepa Klier, který se chopil píšťalky a zvládl odřídit polovinu střetnutí celého turnaje a také již poněkolikáté Ondra Uksa, za mnoho krásných snímků.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Adam Suchitra, Michal Benech, Matěj Mareš, Adam Eliáš – Honza Benech, Milan Studnička (K) – Martin Patera, Karel Schwarzrock, Filip Seidl

Výsledky:
Cembrit – Trubín / ČLU 0:1
Cembrit – Karlštejn 2:4 (2x Filip Seidl)
Cembrit – Neumětely 1:3 (Milan Studnička)
Cembrit – Rpety 0:1

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Více fotografií z turnaje naleznete v fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: OU