Cembrit Beroun – Nový Jáchymov 1:3 (1:2)

7.5. 2017   A tým Cembrit Beroun - Nový Jáchymov 1:3 (1:2)

V důležitém souboji týmů z čela tabulky, který zaslouženě vyhrál soupeř z Jáchymova, byl k vidění velmi zajímavý fotbal. Cesta k novojáchymovskému vítězství vedla přes vyhrané souboje a poté co se zranil Vydra s Paluskou nám chyběla i větší útočná síla. Utkání se odehrálo ve sportovním duchu a na 3. třídu ve velmi pěkné atmosféře, kterou připravilo 330 diváků v čele s „Cembriťáckými“ bubeníky.

Úvod byl z naší strany velmi nadějný, když již ve 4. min. získal míč v křídelním prostoru Větrovec, ale z dobré pozice jen překopl branku. V 8. min. zahrozili poprvé hosté, když centr Kroba zakončil v zajímavé pozici Krákora hlavičkou nad branku. Čechie se na kluzkém terénu postupně dostávala více do hry. A tak další gólovou příležitost měli v 15. min. opět hosté, ale Vlčkova střela ani tentokrát v síti neskončila. Ve 22. min. došlo k vynucenému střídaní Palusky a jeho rychlost v útoku nám velmi chyběla. Ve 26. min. se poprvé mohli hosté radovat z gólu. Po Krobově rohovém kopu nedokázal brankář Eliášek odvrátit míč do bezpečí a nejlépe se v závaru před brankou zorientoval Krákora a hlavou z bezprostřední blízkosti zařídil hostům vedení 0:1. Ve 33. min nám mohlo být ještě hůře, když Krobovu střelu gólman vyrazil před kopačky Vlčka, ale jeho dorážku z brankové čáry zázračně odvrátil Malý. A tak se ve 37. min. udeřilo na druhé straně. Dlouhý pas Hampla hosté jen prodloužili a tím se do úniku dostal Nápravník, který přízemní střelou kolem gólmana vyrovnal. Naše radost, ale bohužel netrvala dlouho. Již o dvě minuty později se uvolnil Frydrych a na jeho centr přes šíři hřiště si naběhl Bartoš a pěkným volejem napnul síť – 1:2.

Po přestávce tempo hry přece jen trochu opadlo. Jáchymov se již tolik netlačil do útoku, a tak jsme měli na kopačkách míč o něco více my. Bohužel se nám nedařilo přes pozorně bránícího soupeře dostat do výraznějších šancí. Navýšit vedení hostů mohl v 60. min. po kombinaci s Vlčkem Frydrych, ale jen překopl branku. Před koncem jsme vsadili na útočnou kartu, ale výsledek našeho snažení byl nulový a naopak několik protiútoků soupeře zavánělo gólem. Nejdříve parádní volej Vondráčka skončil nepatrně vedle branky a nepřesná střela Oddesha byla dalším varováním. V 89. min se již mohli hráči Čechie opět radovat, když Frydrych po samostatné akci předložil míč před prázdnou branku střídajícímu Žaludovi, kterému stačilo jen nastavit nohu – 1:3. Hosté si tak výhrou pootevřeli dveře do okresního přeboru.

Sestava: Eliášek – Landa, Malý, Celina, Veselý – Nápravník, Větrovec, Hampl (75. Klier), Vydra (46. Sládek) – Paluska (22. Čížek), Novotný D.

Branky: 37. Nápravník

Rozhodčí: Hájek – Krbec, Králík

Diváků: 330

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš, Lucie Hrabáková (www.sleepy-cat.com)