Turnaj mladších přípravek – 6.5. 2017

11.5. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek - 6.5. 2017

Až první květnovou sobotu jsme se sešli k úvodnímu turnaji jarní skupiny mladší přípravky. Ještě před začátkem zápasů jsme museli řešit problém na postu brankáře. Obvyklá stálice mezi tyčemi, Adam Suchitra, chyběla. Jelikož na trénincích chodí do brány rád a často Matouš, zdál se být problém vyřešen. Jenže tomu se na mistrovské utkání najednou do branky nechtělo. Proto se musel narychlo rozpomenout na své brankářské dovednosti Jirka. Že to bude úkol nesnadný, jsme tušili již při předzápasové přípravě.

První zápas nás čekal Drozdov, se kterým jsme dosud ve své krátké historii nehráli. Od začátku byl soupeř lepší. Všem nám dělal problém mokrý terén a rychlé odskoky míče, nedařila se nám finální fáze a i v obraně jsme dost hořeli. Jelikož každou naší chybu protivník potrestal, byl na konci trochu hrozivý výsledek 0:4. Pochopili jsme, že bude lepší, když si Jirka s Matoušem na další zápasy vymění posty.

Druhý zápas nás čekal další neznámý soupeř Libomyšl. Zde se nám povedl začátek zápasu. Hned po rozehrání soupeře vybojovala kapitánka Linda míč a okamžitě s ním uháněla k brance soupeře, kde jej proměnila na vedoucí gól. Druhý gól přidal po chvilce Jirka a hned bylo vidět, že kličkování v útoku mu jde líp než před vlastní brankou s rukavicemi na rukou. Pak jsme sice propadli v obraně, soupeř trestal a snížil, ale Matouš v brance všechny další pokusy protivníků s přehledem zlikvidoval. Nejhezčí gól, dle slov našeho zpravodaje, padl po rychlém rozehrání autu, kdy Jirka přihrál Martinovi P., ten poslal míč na neobsazenou Lindu před branku soupeře, kde Linda nedala brankáři šanci a zvýšila náskok na 3:1. Čtvrtý gól v soupeřově síti padl z kopačky Juliana.

Ve třetím utkání nás čekal domácí „A“ tým Zdic. Ačkoli opticky vypadalo střetnutí celkem vyrovnaně, nám se, na rozdíl od soupeře, nedařilo své šance proměňovat. Po zmatcích v naší obraně šel soupeř do dvougólového vedení. Pak jsme využili chyby zdického mužstva při špatném střídání, kde Jirka byl úplně sám na půlce a po nahrávce od Honzy, utíkal sám na brankáře. Tomu nedal šanci a snížil na 1:2. Následně jsme mužstvo Zdic zmáčkli, ale vyrovnat se přes některé pěkné šance nepodařilo. V samém závěru pak soupeř zápas rozhodl, když se mu podařilo z brejku skórovat.

K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti „B“ týmu Králova Dvora. Vedení jsme se ujali po Honzově gólu, kdy mu krásnou kolmici za obranu soupeře poslal Martin P. Druhý gól přidal po krásné kombinační akci trojice Martin – Linda – Jirka posledně jmenovaný. Na 3:0 zvýšila po samostatné akci Linda. Soupeři se následně podařilo snížit a přes několik slibných šancí na obou stranách již další gól nepadl.

Celkově to znamenalo třetí místo se ziskem 6 bodů. Velké výkonnostní rozdíly mezi týmy nejsou, tak bude zajímavé sledovat vývoj tabulky po dalších turnajích.

Sestava:
Matouš Winkler (Jirka Schneider) (B) – Adam Eliáš, Honza Benech – Tadeáš Hirsch, Martin Dřevěný, Jirka Schneider (Matouš Winkler), Martin Patera – Julian Löhner, Linda Rojíková (K)

Výsledky:
Cembrit – Drozdov A 0:4
Cembrit – Libomyšl 4:1 (2x Linda, Jirka, Julian)
Cembrit – Zdice A 1:3 (Jirka)
Cembrit – Králův Dvůr B 3:1 (Honza, Jirka, Linda)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera