Turnaj starších přípravek – 7.5. 2017

11.5. 2017   Starší přípravka Turnaj starších přípravek - 7.5. 2017

Ke čtvrtému jarnímu turnaji jsme přijeli po nedělním obědě do Rpet. Jelikož nám z obvyklé sestavy chyběli kromě hlavního kouče také bratři Benechové a Jonáš, doplnili jsme tým o posily z mladší přípravky. Díky nedostatku obránců jsme se rozhodli změnit rozestavění a místo dosud hrajícího systému 2-1-2 jsme zkusili 3-1-1. Fungovalo to docela dobře, neboť v obranné fázi je tříčlenná zeď odolnější a do útoku mohli vždy dva ze tří obránců vypomoci.

První zápas s Českým Lvem z Trubína by dlouho vyrovnaný s náznaky šancí na obou stranách. Zápas rozhodla bohužel jedna naše chyba, kdy obranná zeď nebyla postavena na dobrých základech, byla prolomena a brejková situace 3 na brankáře skončila dle očekávání…

Karlštejn, druhý soupeř, nás nechal o dobrém výsledku pomýšlet jen chvilku, poté co jsme Milanem snížili na 1:2. Po všech stránkách nejlepší tým v této skupině vzápětí přidal ještě tři zásahy a nálada v týmu nebyla úplně nejlepší.

Když nám Neumětely hned ze začátku třetího zápasu daly gól, šly už na trenéry mdloby. Pak se to ale všechno obrátilo k lepšímu. Přidali jsme na důrazu a donutili i soupeře konečně k chybám. A co víc, dokázali jsme ty chyby hlavně gólově trestat. Zápas jsme po dvou trefách Milana a jedné Juliana a Filipa L. otočili na 4:1.

Před posledním zápasem s domácími Rpety jsme netušili, že v případě výhry můžeme být druzí a naopak remíza nás odsune na čtvrté místo a prohra dokonce na poslední. Filip S. na pozici obránce nebyl dosud zvyklý a pořád remcal, že chce víc útočit. Naštěstí mu bylo vysvětleno, že i krajní obránci mají spoustu příležitostí k útoku. Takže díky jeho dobrému náběhu, který byl neméně kvalitní nahrávkou od Martina zaregistrován, jsme se ujali vedení 1:0. Soupeř ale záhy trestal a po dalším nedůrazu před naší brankou šel dokonce do vedení. Filipovi se nicméně opět podařilo skóre srovnat a nakonec se štěstěna usmála na nás. Po krásné křížné nahrávce, jejíž autor se může autorovi článku přihlásit a jeho jméno bude dopsáno, se levačkou trefil ten nejmenší a nejmladší hráč týmu.

Celkově jsme na tomto turnaji získali 6 bodů. Vítězství 3:2 v posledním zápasu nás díky skóre ze vzájemných zápasů s Neumětely a Trubínem posunulo na 2. místo na turnaji. Za 14 dní se hraje v Karlštejně poslední soutěžní turnaj.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Jirka Jakubíček, Matěj Mareš, Míra Vojč, Milan Studnička (K), Filip Seidl – Martin Patera, Karel Schwarzrock, Filip Lundquist, Julian Löhner

Výsledky:
Cembrit – Trubín / ČLU 0:1
Cembrit – Karlštejn 1:5 (Milan)
Cembrit – Neumětely 4:1 (2x Milan, Julian, Filip L.)
Cembrit – Rpety 3:2 (2x Filip S., Martin)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera