Turnaj mladších přípravek – 13.5. 2017

16.5. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek - 13.5. 2017

Na druhý turnaj jsme po sobotním obědě vyrazili do sousedního Králova Dvora. V lehce pozměněné sestavě jsme mimo jiné vyzkoušeli i novou jarní posilu Tondu. Do branky se na rozchytání proti papírově slabším soupeřům vrátil Adam S. a s nejmrštnějším Matoušem v bráně jsme chtěli vyzrát i na ty silnější.
První zápas nás tentokrát podle správného rozpisu utkání čekal soupeř z Libomyšle. Oproti zápasu ve Zdicích bylo druhé střetnutí s tímto protivníkem mnohem více vyrovnané. Šance byly na obou stranách, jenom se dlouho nemohla žádná ujmout. Když se nedařilo skórovat naší nejmenší útočné trojce z žádné z možností – beraní trknutí od Martina, patička Lindy či střelecký pokus Matouše – musel to vzít z jedné vody načisto Maty a dalekonosnou pumelicí div neprotrhl síť. Soupeř nás následně mačkal a podařilo se mu i vyrovnat. Poté se nám nepodařilo zakončit gólem některý z dobře rozehraných rohů, kdy jsme pohybem motali hlavy soupeřů. Naštěstí jsme ale měli ve svém arsenálu ještě jednu raketu země-vzduch a Adam E. rozhodl téměř z půlky o naší výhře 2:1.

Ke druhému střetnutí jsme nastoupili proti Zdicím. Že to bez pohybu a důrazu nepůjde, jsme se přesvědčovali po celou dobu zápasu. Bohužel ne vždy se nám dařilo tyto činnosti realizovat. Ačkoli nejenom kapitánka Linda dělala, co mohla a po dvou krásných nahrávkách od Matyho skórovala, nakonec jsme padli 2:3.

Ve třetím utkání nás čekal domácí tým Králova Dvora. Ačkoli byl tentokrát soupeř díky posilnění týmu v obranné činnosti mnohem méně zranitelný, nám se přece jenom podařil začátek utkání. Dobrou kombinační hrou jsme obranu protihráčů přehráli. Nejprve skóroval Martin P. po nahrávce Matouše a potom Linda po kolmici od Martina. Pak se vyskytla chyba i v našem „Matrixu“. Matouš si při další nahrávce špatně seřídil mířidla a místo brejku na soupeřovu branku bylo jednoduché snížení na 1:2, kdy si soupeř v šanci sám na Adama věděl rady. Nic se samozřejmě nedalo dělat. Chybu udělá každý, i soudruzi z NDR. 🙂 Na nás zůstává, abychom se, když už se chyba stane, snažili ji poté napravit. A to nejenom tu svoji, ale kohokoliv jiného v týmu. Dobře to mají napsaní Cábelíci v kabině: „Největší chybou, kterou můžeme v životě udělat, je mít strach, že nějakou chybu uděláme!“ Kdo nic nedělá, sice nic nezkazí, ale taky nevytvoří… My se naštěstí pokoušeli dál něco tvořit. Odměnou byl zásah, kdy se po bratrancovražedném souboji dvou Dřevěných prosadil ten, který hájí naší stranu, Martin a to po nahrávce od Adama E. Že bude první gól stát tátu zmrzlinu, je více než pravděpodobné. Obzvlášť, když před tím zvonila po jiném Martinově zakončení i levá tyčka soupeřovi branky. Na konečných 4:1 pak zakončila naše jarní střelkyně Linda, které kapitánská páska očividně svědčí… 🙂

K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti týmu Drozdova. Pokud bychom vyhráli o dvě branky, byli bychom první. Že se ale na kdyby nehraje, není třeba mnoho psát. Možná jsme se dost nenamotivovali, možná byla svačinka v pauze před zápasem u některých moc velká a nechtělo se pak běhat. A nebo byla možná nedostatečná divácká podpora z řad maminek a tatínků… 🙂 Jisté je, že než jsme se pořádně rozkoukali, lovil bezmocný Matouš čtvrtý míč ze své sítě. Proti dobrému soupeři jsme bez pohybu neměli nejmenší šanci. S výkonem, jaký jsme předvedli na začátku posledního zápasu, bychom prohráli, i kdyby nám chytal Petr Čech… 🙂 Poté jsme sice na důrazu přidali, ale víc než snížení Tadeášem na 1:4 jsme již nezvládli.

Celkově jsme tedy opět obsadili třetí místo s šestibodovým ziskem. Budeme-li chtít porazit i Zdice a Drozdov, budeme muset ještě hodně přidat a to zejména na bojovnosti. Mnohým se ještě často stává, že i na hřišti zůstanou v roli diváka a koukají, jak kolem nich lítá míč a soupeř, jako by byli pořád na střídačce.

Sestava:
Adam Suchitra (Matouš Winkler) – Maty Fára, Adam Eliáš, Jirka Jakubíček – Tadeáš Hirsch, Tonda Vevera, Matouš Winkler (Adam Suchitra), Martin Patera – Martin Dřevěný, Linda Rojíková (K)

Výsledky:
Cembrit – Libomyšl A 2:1 (Maty, Adam E.)
Cembrit – Zdice A 2:3 (2x Linda)
Cembrit – Králův Dvůr B 4:1 (2x Linda, Martin P., Martin D.)
Cembrit – Drozdov A 1:4 (Tadeáš)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera