Cembrit Beroun – Srbsko 8:2 (4:1)

21.5. 2017   A tým Cembrit Beroun - Srbsko 8:2 (4:1)

Derby celků od Berounky se většinou nehrají v rukavičkách a ani poslední střetnutí nebylo výjimkou. V našich řadách chybělo několik zraněných hráčů a tak byl povolán ze zálohy dokonce i Petr Konopásek. Při absenci útočníků se ukázalo zařazení stopera Malého na hrot jako dobrý tah.

Již ve 4. min. musel hostující brankář čelit šanci Malého. Chvíli na to přetažený centr poslal nabíhající Uksa nad branku a ani bodlo Schýbala z úrovně penalty gólem neskončilo, jelikož míč mířil vedle branky. V 10. min. vyrazil do strany pěknou střelu Malého brankář Splavec a z nulového úhlu zatočil Novotovný míč do sítě – 1:0. V 16. min. se povedlo hostům srovnat, když po centru do vápna vyrovnal Kobík hlavou. Zanedlouho měl šanci vrátit vedení zpět na naši stranu Větrovec, ale jeho střelu v kraje vápna zastavilo břevno. To se povedlo až Malému, který ve 20. min. uklidil střílený centr k tyči – 2:1. Po naší chybné rozehrávce mohli hosté opět srovnat, když postupovali dva hráči na jednoho obránce, ale Bárta naštěstí pálil jen do boku tyče. Ve 26. min. vybojoval míč Schýbal a z jeho přihrávky se v malém vápně již D. Novotný nemýlil – 3:1. Ve 40. min. byl Landa k nezastavení jako rozjeté pendolíno a poté, co přešel přes tři protihráče, mu vystavil stopku až hostující brankář. V 44. min. byla po faulu na D. Novotného nařízena penalta, ke které se postavil Větrovec. Brankář Splavec směr střely vystihl, ale Schýbal již dorazil míč do správného místa.

V 50. min. na hranici vápna v tísni zahrál malou domů Bialek, brankář chtěl míč odkopnout z voleje, ale jen promáchl a ten se tak dokutálel do branky – 5:1. Vytvářeli jsme si další šance, jednu z nich zakončil Malý, bohužel však jen do brankáře a vzápětí jej napodobil Konopásek. V 65. min. Malý přistrčil míč do ulice D. Novotnému, jenž našel rozběhlého Beňa, který zakončil přesně podél brankáře na vzdálenější tyč – 6:1. V 69. min. zahrávalo ze strany Srbsko přímý kop a osamocený Kobík se dokázal opět hlavou prosadit – 6:2. V 75. byl ve v pokutovém uzemí faulován Konopásek a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Malý. V 82. min. se při vzdušném souboji zranil brankář Eliášek a musel odstoupit. V brance ho nahradil Klier a dokázal udržet čisté konto. V 89. min. si krásný pas D. Novotného zpracoval Malý a z pěti metrů pečetil výsledek na konečných 8:2.

Sestava: Eliášek – Landa, Klier, Celina, Veselý – Uksa (67. Exner), Větrovec, Beňo, Schýbal (55. Konopásek) – Malý, Novotný D.

Branky: 10. Novotný D., 20. Malý, 26. Novotný D., 44. Schýbal, 50. Bialek (vlastní), 65. Beňo, 75. Malý (pokutový kop), 89. Malý

Rozhodčí: Vlachopulos P.

Diváků: 110

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš