Turnaj mladších přípravek – 20.5. 2017

24.5. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek – 20.5. 2017

V pořadí třetí jarní turnaj nás čekal v sobotním dopoledni na hřišti Litavanu Libomyšl. Tentokrát jsme sebou vzali dětí více, a i když bylo dost složité ukočírovat střídání, snad si každý alespoň trochu zahrál. Ti, kteří měli málo, pokračovali odpoledne v individuální přípravě na Vorlu. To je ale jiný příběh…

Domácí Libomyšl byla naším prvním soupeřem a od začátku bylo patrné, že nás ani tentokrát nečeká nic jednoduchého. Šance, a to nemalé, byly k vidění na obou stranách. Dlouho ale nebyl slyšet žádný výbuch radosti ze střeleného gólu. Pouze časté oddechnutí fanoušků bránícího týmu, když další a další ložené šance zůstávaly nevyužity. I ve třetím vzájemném zápasu se štěstí nakonec usmálo na nás a po ideální nahrávce před odkrytou bránu od Martina P. skóroval Tadeáš. Ještě několikrát nám zatrnulo, ale na skóre se do konce již nic nezměnilo.

Druhého soupeře ze Zdic budeme muset porazit až na příštím turnaji, protože ani tentokrát se nám s ním nedařilo. Nedokázali jsme skórovat a soupeř byl o dva kousky produktivnější.

I se soupeřem z Králova Dvora jsme na tomto turnaji měli, stejně jako s Libomyšlí, doposud největší problémy. Sice jsme se brzy ujali vedení, kdy se po samostatné akci prosadil Julian. Soupeř ale dokázal vyrovnat a poté se opět soutěžilo v zahazování šancí. Dobrými nahrávkami i průniky po vlastní ose jsme si jich vytvořili dost, ale proměňování bylo složité… Podobně se dařilo i soupeři a tak to vypadalo, že zápas skončí remízou. Naštěstí se ale ještě jednou urodilo na naší straně a po nahrávce Honzy skóroval Matouš. Následné zapisování střelců z našich utkání vypadalo, jakoby přijel na turnaj tým z Německa… 🙂

Poslední zápas s Drozdovem začal jako přes kopírák předchozího vzájemného měření sil. Odpočatí po přestávce a napapaní svačinkami jsme se opět zapomněli hýbat s dostatečnou rychlostí a důrazem. Naštěstí jsme se dokázali tentokrát probudit dříve než po čtyřech gólech a začali hrát už za stavu 0:1. Že to jde, když se chce, ukázal ostatním Honza, který povedeným průnikem srovnal na 1:1. Soupeř sice po chvíli opět posunul jazýček na miskách vah na svoji stranu, kdy nám do té naší „misky“ přidal další gól. My se ale nevzdali a bojovali dál. Že rozhodně neplatí, že by ten nejmenší měl být tím nejméně šikovným, víme již dlouho. Pro tentokrát se role „Davida“ chopil benjamínek Vašík. Už se asi nemohl dívat, jak další pokusy o dorážku před prázdnou brankou nekončí v síti a napálil balón, tam kam patří. Ani tento výsledek nebyl ale konečný. Soupeř šel opět do vedení a i nám se podařilo do třetice vyrovnat, kdy se podruhé v utkání prosadil Honza.

Na tomto turnaji jsme konečně zjistili, že i Zdice a Drozdov nejsou neporazitelní. Doposud bez bodu hrající hráči Libomyšle porazili Zdice a my vybojovali remízu s Drozdovem. Také díky ní jsme tedy obsadili tentokrát druhé místo. Pokud se příště vyvarujeme ospalých začátků a dokážeme se na hru koncentrovat po celou dobu utkání, jsme určitě schopni porazit každého z našich soupeřů.

Sestava:
Adam Suchitra (Matouš Winkler) – Maty Fára, Adam Eliáš, Matyáš Seidl – Tadeáš Hirsch, Martin Dřevěný, Matouš Winkler (Adam Suchitra), Martin Patera, Honza Benech – Julian Löhner, Vašík Rolek, Linda Rojíková (K)

Výsledky:
Cembrit – Libomyšl A 1:0 (Tadeáš)
Cembrit – Zdice A 0:2
Cembrit – Králův Dvůr B 2:1 (Julian, Matouš)
Cembrit – Drozdov A 3:3 (2x Honza, Vašík)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera