Turnaj starších přípravek – 21.5. 2017

25.5. 2017   Starší přípravka Turnaj starších přípravek - 21.5. 2017

Poslední mistrovský jarní turnaj jsme odehráli v neděli pod hradem Karlštejn. Za zraněného Honzu ze sobotního turnaje mladší přípravky byl tým narychlo doplněn o Jirku Schneidera. Větší půlku týmu i se dvěma trenéry jsme v rámci minimalizace znečišťování CHKO Český kras nacpali do jednoho auta a už se jelo. I na tomto turnaji jsme zkusili rozestavění 3-1-1. Až na výjimky to nefungovalo špatně. Chybělo nám pouze častější podpora obránců v útočné fázi, větší důraz v osobních soubojích a hlavně pohyb i bez balónu. Bez pohybu to totiž nejde.

První zápas s Českým Lvem z Trubína jsme neustále tahali za kratší provaz. Soupeř náš laxní přístup a nedůraz potrestal úvodním gólem. Na ten jsme díky povedenému brejku Filipa dokázali reagovat a srovnat. Dalším gólem v naší síti ale soupeř opět strhl vedení na svoji stranu. V posledních sekundách zápasu se nám podařilo vyrovnat, kdy našel Martin přihrávkou za obranou soupeře Filipa a ten se ani podruhé nemýlil.

S domácím Karlštejnem, celkovým vítězem jarních klání, jsme ani tentokrát neměli šanci. Přes veškerou snahu, jsme chytré hře soupeře, plné náběhů, nahrávek a i samostatných průniků, nedokázali čelit. Snad kdybychom přidali více dravosti a chutě dostat míč z nebezpečného prostoru před brankou, nemusel být konečný výsledek zápasu 0:3.

S Neumětely jsme i s trochou štěstí odolali jejich počátečnímu tlaku a následně z brejku opět Filipem udeřili. Poté se osmělili i ostatní hráči a bylo dobře, že si více dovolili. Michal se nebál obejít soupeře a následně vyslal parádní kolmici směrem na rozběhnutého Filipa. Ten rozšířil svůj střelecký den o další zásah. Bohužel hned vzápětí, ještě opojeni euforií z vedení 2:0, jsme opět zapomněli poctivě bránit. Soupeř snížil na rozdíl jediného gólu a začala mela. Byli jsme pod tlakem a jenom díky zvýšenému úsilí celého týmu a hlavně perfektním zákrokům Matěje v brance, se nám podařilo výsledek udržet.

Opakovala se podobná situace z minulého turnaje. V případě výhry se Rpety bychom byli druzí, při remíze třetí a prohra by nás odsunula na bramborovou pozici. Bohužel se nám za celý zápas nepodařilo dostat do správné provozní teploty. Soupeř naše chyby a nedůraz trestal a my jsme, přes několik šancí, nedokázali zaznamenat ani čestný zásah. Výsledkem byla prohra 0:3.

Na tomto turnaji jsme tedy získali 4 body a obsadili 4. místo. Čtyřka nám byla souzena i v celkovém pořadí všech jarních turnajů. To tedy znamená, že druhou sezónu starší přípravky končíme celkově na 9. místě na okresu. To je proti 25. místu v minulé sezóně krásný posun nahoru a nezbývá než děti pochválit. Když se chce, tak to jde. Uvidíme, jestli se bude příští sezónu chtít ještě víc… 🙂 A nemyslím tím jenom honbu za body a umístěními, ale hlavně mít chuť do hry, nebýt líný a mít snahu se zlepšovat. To je to nejdůležitější.

Na jaře se o body starší přípravky zasloužilo celkem 16 hráčů a z toho 7 z mladší přípravky.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Matěj Mareš (K), Jonáš Kelner, Michal Benech, Míra Vojč – Filip Seidl, Martin Patera, Karel Schwarzrock, Jirka Schneider

Výsledky:
Cembrit – Trubín / ČLU 2:2 (2x Filip)
Cembrit – Karlštejn 0:3
Cembrit – Neumětely 2:1 (2x Filip)
Cembrit – Rpety 0:3

Konečná tabulka turnaje a konečná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera