Turnaj mladších přípravek – 27.5. 2017

30.5. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek – 27.5. 2017

Na předposlední mistrovský turnaj v této sezóně jsme se sešli za krásného slunného počasí v Drozdově. Obvyklou sestavu jsme tentokrát doplnili o Dominika a Marka, aby si vyzkoušeli své dovednosti získávané při trénincích při opravdovém zápasu.

V prvním zápasu s Libomyšlí se nám celkem povedl a k vidění bylo několik hezkých šancí. Tři z nich pak skončily tak, jak by měli, a my vedli 3:0. Nejprve se po nahrávce od Honzy trefil Matouš. Druhý gól přidal poté, co obral soupeře o míč, Martin. Třetí zářez první čtyřky, ve které bezpečně jistil záda Maty, vsítil Honza. Martin rozehrál aut, vyslal po křídle Matouše, který našel Honzu před brankou a ten už věděl, kam míč uklidit. Soupeř poté sice snížil, nám se již další z šancí nepodařilo proměnit, a proto skončil první zápas naším vítězstvím 3:1. Po prvním zápasu jsme opět prohodili brankáře. Matouš šel do branky a Adam do obrany.

Se Zdicemi jsme bohužel opět tahali za kratší provaz. První zdická čtyřka nás přehrávala a podařilo se ji jednou skórovat. Bohužel se v tomto zápasu našemu největšímu bojovníkovi Honzovi ozvalo zranění z jedné z bitev na minulém turnaji, a tak zůstal s bolavým kolenem na střídačce. Podařilo se nám vyrovnat, když si rohový kop Martina do vlastní branky pod nátlakem Jirky srazil soupeř. Bohužel soupeř poté odskočil na dvoubrankový rozdíl. Nám už se víc, než snížení na 2:3 díky nahrávce Jirky a gólu Tadeáše, nepovedlo. Prohra 2:3 znamená, že za týden na turnaji u nás na domácím hřišti máme poslední šanci zkusit tohoto těžkého soupeře porazit.

S Královým Dvorem se nám tentokrát dařilo. Do branky jsme dali Honzu s bolavým kolenem a za branku trenéra přeškoleného na podavače míčů, když už to chvilku vypadalo, že by nejvíc běhal brankář za branku pro míč. Střelecky se dařilo a tak jsme vedli rychle 4:0. Nejprve Martin potrestal nepovedený výkop brankáře a poté na 2:0 zvýšil Tadeáš po nahrávce Dominika. Třetí gól přidal Matouš, poté co sám vybojoval míč. Čtvrtý zářez přidal Jirka, když ho samotného na půlce soupeře našel pěknou nahrávkou z hloubky našeho pole Martin. Soupeř poté snížil, ale poslední slovo jsme měli my. To když se usmálo štěstí na Marka, který se svojí typickou bojovností před soupeřovou brankou dokázal uklidit míč odrazem od tyčky tam, kam patří.

Shazovat výsledek posledního zápasu s Drozdovem na svačinku by bylo hodně alibistické. Sedm kulí jako v Sarajevu těžko svedeme na jednu sváču. Byli jsme, až na výjimky jako byl Tadeáš, nedůrazní a soupeř nás trestal. Chyběl nám v poli se svoji bojovností Honza a i Adam, který jako jediný byl ochotný jít do brány. Aby se mu tam ještě někdy chtělo, záleží na nás. Pokud nepřidáme na důrazu v soubojích před brankou, tak si s námi bude kvalitní soupeř dělat, co chce. Po zápasu jsme si vše v klidu vyříkali. Škoda jen, že neposlouchal Honza, který jakoby po posledním hvizdu zázračně ožil, vytratil se zpoza trenérských zad a šel si kopat sám na branku, zatímco jsme s ostatními rozebírali důvody tak vysoké porážky.

Na tomto turnaji jsme, jak již bývá pravidlem, skončili po třetí ze čtyř turnajů na třetím místě. Tak třeba za týden na domácím hřišti nás podpoří naši fanoušci více než na těch venkovních, najdou si cestu do ochozů stadiónu Maracaná pod mostem a nám se bude dařit ještě o něco lépe.

Sestava:
Adam Suchitra (Matouš Winkler, Honza Benech) – Maty Fára, Marek Rýdl – Tadeáš Hirsch, Jirka Schneider, Martin Patera, Honza Benech (K) – Dominik Rampas, Matouš Winkler

Výsledky:
Cembrit – Libomyšl A 3:1 (Matouš, Martin, Honza)
Cembrit – Zdice A 2:3 (Jirka, Tadeáš)
Cembrit – Králův Dvůr B 5:1 (Martin, Tadeáš, Matouš, Jirka, Marek)
Cembrit – Drozdov A 0:7

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text a foto: Jirka Patera