Cembrit Beroun – Mořina 5:0 (2:0)

4.6. 2017   A tým Cembrit Beroun - Mořina 5:0 (2:0)

V sychravém nedělním ránu jsme nastoupili proti neoblíbenému soupeři z Mořiny, kterého jsme trochu nečekaně až snadno přehráli a to hlavně díky dobré střelecké produktivitě.

Úvod utkání byl vyrovnaný, ale postupně jsme přebírali iniciativu a měli utkání plně ve svých rukou. Již v 5. min. ohrozil soupeřovu branku Malý, který opět nastoupil na hrotu, ale jeho volej míříl nad branku. Chvíli na to se do šance dostal po Klierově centru Landa, ale branku také minul. V 17. min. se před hostujícího brankáře dostal opět Malý, ale z nadějné pozice trefil jen jeho nohy. Ve 21. min. nás do vedení poslal ze zálohy povolaný Frank Ličík. Za polovinou převzal míč a když se před ním otevřel prostor, tak z dobrých 20m nápřáhl ke střele, jenž s pomocí teče zapadla do horního růžku branky – 1:0. Ihned po rozehrávce se do velké příležitosti dostal soupeř, ale na brankové čáře se vyznamenal brankář Červený a zabránil tak vyrovnání. V 31. min. dlouhý centr Celiny do vápna brankář neudržel a z bezprostřední blízkosti Novotný dotlačil míč do sítě – 2:0. V 38. min. pěkně vypálil z 20m Váňa, ale ani tentokrát se brankář Červený nenechal zaskočit. V 40. min. přes šířku malého vápna přihrál Novotný Malému, ten ale ve skluzu nastřelil jen tyč.

Ve 48. min. zapoměla naše obrana na Matlyaka, který své sólo z úhlu ukvapeně zakončil střelou mimo brankovou konstrukci. V 51. min. unikl v křídelním prostoru Sládek a jeho přízemní centr vyšel ideálně do kroku Hamplovi, jenž se ze 4m nemýlil – 3:0. V 54. min. si míč po odpískané hře rukou postavil na hranici vápna k přímému kopu Klier a jeho střela přes zeď byla nechytatelná – 4:0. Krátce nato po hezké kombinaci zakončoval Sládek nad branku. V 65. min. si zpracoval nepovedený výkop soupeře Landa, navedl si míč na střed hřiště a z 18m udělal radost domácímu kotli, který již po 3 gólu skandoval „dejte jim bůra“ – 5:0. V 68. min. mohli hosté zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale proti byl Červený, který Váňovu střelu konečky prstů vytlačil na břevno a následnou dorážku vyhlavičkoval z brankové čáry Veselý. Výsledek jsme si již pohlídali do závěrečného hvizdu rozhodčího a tak jsme mohli slavit výhru s fanoušky i díky jistým zákrokům brankáře Červeného, který vychytal nulu.

Sestava: Červený – Landa, Klier, Celina, Veselý – Sládek (61. Exner), Hampl, Beňo, Novotný – Malý, Ličík

Branky: 21. Ličík, 31. Novotný, 51. Hampl, 54. Klier, 65. Landa

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 70

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš