Turnaj mladších přípravek – 3.6. 2017

9.6. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladších přípravek – 3.6. 2017

O poslední mistrovské body v této sezóně se hrálo první červnovou sobotu na našem hřišti. Na minulém turnaji v Drozdově se nám podařilo domluvit se soupeři, že postavíme dva týmy. Dětí, které by mohly hrát, máme hodně a jinak není šance je všechny dostat na hřiště. Bohužel nám v průběhu týdne chodila jedna omluvenka za druhou. Ze zdravotních důvodu byla ale pouze jedna jediná. Ještě v pátek to vypadalo, že ani dva týmy dohromady nedáme a z 23 dětí jsme měli potvrzeno pouze 13. Naštěstí ještě alespoň dva reprezentanti se stihli dát do kupy a z toho už se dva týmy poskládat daly.

V sedmičlenném oranžovém týmu jsme si vyzkoušeli hru na všech postech. V bráně jsme střídali standardně Adama S. s Matoušem a zbytek týmu vytvořil dvojice, které se točili v kolečku obrana-útok-střídačka. Kapitánka Linda měla k sobě vždy jednoho z „brankářů“, Tadeáš hrál ve dvojici s Honzou a Jirka Sch. s Martinem. Do brány u zelenobílých se postavil Adam E., obranu si vzali na starost Jirka J., Tonda a Šimon a do útoku Matymu, Dominikovi a Alexovi velel kapitán Julian.

V zápasech s Libomyšlí jsme měli střídavé úspěchy. Oranžovým se po druhé na jaře podařilo udržet čisté konto a díky zásahu kapitánky, která využila nahrávku od Matouše, vyhráli 1:0. Zelenobílým se podařilo obranu soupeře překonat hned dvakrát, to když se trefil Julian a premiérově i Tonda. Bohužel se nepodařilo uhlídat ostrostřelce soupeře a tři kladiva kapitána Kladívka skončili v naší brance. Soupeř ještě jeden gól přidal a celkově to znamenalo prohru 2:4.

Se Zdicemi, se kterými jsme dosud neudělali ani bod, nezačal oranžový tým opět dobře a soupeř se ujal vedení. Točením hráčů na všech postech se ale stalo, že se Adam dostával častěji k brance soupeře, než byl dosud z postu obránce či brankáře zvyklý. Jeho vyrovnávací gól, poté co si sám vybojoval míč, znamenal vzpruhu našeho týmu. Druhý gól přidal po chvíli Martin a na 3:1 zvýšil opět Adam. Přes některé šance soupeře se již skóre nezměnilo a my tak mohli slavit první výhru s tímto soupeřem. Zelenobílým se s tímto soupeřem tolik nevedlo. Díky Juliánovu gólu ale neschytali tenisového kanára a prohráli 1:6.

Králův Dvůr měl být soupeř, kde jsme očekávali výhry obou našich týmů… Kupodivu to byl naopak tým, který jako jediný dokázal oba naše týmy porazit… 🙂 U oranžových černému scénáři nic nenasvědčovalo. Během prvního střídání jsme dvakrát trefili břevno, při druhém pro změnu dvakrát tyč. Když se pak soupeř s vidinou dobře postavené vlastní branky osmělil, bylo zle. První gól v naší síti nás nahlodal a další dva nás dorazily. Ještě jsme se pokusili výsledek změnit, ale více než snížení Tadeášem se nám nepodařilo. U zelenobílých byl možná průběh zápasu jiný, ale výsledek na chlup stejný. Trefil se opět Julián a tři branky soupeře znamenaly stejný výsledek 1:3.

S Drozdovem začali oranžový jako obvykle. Za chvilku jsme 2:0 prohrávali… 🙂 Jelikož to ale tentokrát nebylo po svačinkové pauze, dokázali jsme se z toho oklepat. Nejprve Linda snížila a nedlouho před koncem zápasu vyrovnal probuzený střelec Adam. Ještě jsme si jednu šanci na otočení zápasu vypracovali, ale zůstala nevyužita, a tak zápas skončil remízou 2:2. Zelenobílým se z počátku zápasu vedlo s tímto přetěžkým soupeřem o mnoho lépe. Svoji aktivní hrou a důrazem ho donutili k chybám, které se jim podařilo potrestat. Maty, Dominik, Šimon a i Alex se, díky tréninku se staršími bratry nebáli starších soupeřů a Julian dvěma góly zajistil překvapivé vedení našeho týmu. Bohužel se nám ho, přes výborný výkon i Adama v brance, nepodařilo udržet až do konce. Kvalitní soupeř potrestal každou naši chybičku a nakonec zápas otočil na 4:2 ve svůj prospěch.

V posledním zápasu jsme se střetli navzájem a i v tomto zápasu bylo k vidění několik krásných akcí a hodně gólů. Za zmínku stojí první hattrick kariéry, který zaznamenal týmový pokladní, po upřesnění tatínka, u Tadeáše a již se těší na tatínkův příspěvek do klubové kasy! 🙂

Celkově jsme tedy na tomto turnaji obsadili 2. a 6. místo. Pochvalu si zaslouží všichni ti, kteří se zúčastnili a nechali na hřišti vše, co jim síly a schopnosti dovolily.

Toto byl poslední soutěžní turnaj mladší přípravky v sezóně 2016/2017. Tak trochu statistik na závěr. V jarní skupině složené z týmů z druhých míst po podzimu jsme skončili na 3. místě, to znamená celkově na 8. místě na okresu. Stejně jako u starší přípravky se jedná, oproti premiérové loňské sezóně, o zlepšení. Nezbývá než se těšit, co nás čeká sezónu příští, kdy se nám zase polovina týmu přesune do starší kategorie. Do bojů o jarní body zasáhlo celkem 17 hráčů a ti ostatní měli možnost vyzkoušet atmosféru zápasů v přátelských zápasech a turnajích. Je dobře, že se na jaře o většinu gólů zasloužil kombinační hrou celý tým. Zatímco na podzim byl pod 2/3 gólů podpis jednoho ze dvou hráčů, v jarní části, kdy Martinovi a Honzovi trochu zvlhl prach, se góly mezi jednotlivé hráče rozdělily mnohem rovnoměrněji. Na listinu střelců se zapsalo 13 dětí a nejlepším střelcem jara se stala kapitánka Linda s 9 zásahy. Na posledním turnaji dal alespoň jeden gól každý člen týmu.

Děkujeme panu Josefu Setničkovi za výdrž a trpělivost při řízení poloviny utkání a samozřejmě také Ondrovi Uksovi za perfektní fotodokumentaci!

Sestava (oranžový tým):
Adam Suchitra (Matouš Winkler) – Honza Benech, Tadeáš Hirsch – Linda Rojíková (K), Matouš Winkler (Adam Suchitra) – Martin Patera, Jirka Schneider

Sestava (zelenobílý tým):
Adam Eliáš (B) – Julian Löhner, Tonda Vevera, Jirka Jakubíček, Matyáš Seidl, Dominik Rampas, Šimon Kelner, Alex Lundquist

Výsledky (oranžový tým):
Cembrit – Libomyšl A 1:0 (Linda)
Cembrit – Zdice A 3:1 (2x Adam, Martin)
Cembrit – Králův Dvůr B 1:3 (Tadeáš)
Cembrit – Drozdov A 2:2 (Adam, Linda)
Cembrit „O“ – Cembrit „ZB“ 7:1 (3x Honza, 2x Tadeáš, Matouš, Jirka)

Výsledky (zelenobílý tým):
Cembrit – Libomyšl A 2:4 (Tonda, Julian)
Cembrit – Zdice A 1:6 (Julian)
Cembrit – Králův Dvůr B 1:3 (Julian)
Cembrit – Drozdov A 2:4 (2x Julian)
Cembrit „ZB“ – Cembrit „O“ 1:7 (Julian)

Neoficiální tabulka 6 týmů:

1. Drozdov 16:9 13b
2. Cembrit „O“ 14:7 10b
3. Zdice 17:12 7b
4. Libomyšl 12:10 7b
5. Králův Dvůr 13:15 6b
6. Cembrit „ZB“ 7:24 0b

Konečná tabulka turnaje a konečná jarní tabulka ->


Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: OU