Zdejcina – Cembrit Beroun 0:3 (0:0)

11.6. 2017   A tým Zdejcina - Cembrit Beroun 0:3 (0:0)

I přes vydatné tropy byla na nedělením zápase na Zdejcině velká návštěvnost. Duel jsme opanovali po vstřelení první branky a poté jsme předvedli řadu dalších pohledných akcí. Zdejcina se i přes snahu neprosadila a nenašla recept na spolehlivě chytajícího brankáře Pavla Červeného. Spokojení diváci po utkání aplaudovali oběma mužstvům.

První šanci utkání měla domácí Zdejcina, když ve 3. min. centroval Roll a Vokáč z úrovně penalty hlavičkoval mimo branku. V 8. min. si v křídelním prostoru Novotný vytáhl mimo šestnáctku brankáře a z jeho přihrávky nastřelil Malý jen tyč. V 15. min. jedovatou střelu Větrovce zneškodnil dobrým zákrokem u tyče Šafránek. Poté centr Sládka hlavičkoval mimo tři tyče Malý. Ve 28. min. kontroval Helebrant hlavičkou ze 6m nad branku. Posledních deset minut prvního poločasu byla Zdejcina odvážnějším týmem, ale naštěstí se nedokázala gólově prosadit.

V 50. min. se Čížek obtočil podél obránce a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Malého a proti jeho přízemní střele k tyči byl domácí brankář bezmocný – 0:1. Po chvíli prověřil Chovančík pozornost brankáře Červeného střelou k tyči. V 55. min. po rohovém kopu hlavičkoval Větrovec mimo brankovou konstrukci. V 56. min. se zrodila pohledná akce, když přímý kop ze strany zahrával Čížek a nabíhající Sládek z voleje napnul síť – 0:2. V 61. min. se vydařil centr Novotnému, obránce špatně odkopl míč, ten se stal kořistí Malého, jenž ze 7m propálil brankáře – 0:3. Chvíli na to našel ideálním pasem Čížek Sládka, který branku ve vyložené šanci vysoko překopl. Na druhé straně se prosadil individualně Chovančík, ale z úhlu mířil vedle branky. V 75. min. z nařízeného trestného kopu z 19m pálil Chovančík pod břevno, jeho střelu však brankář Červený nádherným zákrokem vyrazil. Po změnách v sestavách byla poslední čtvrthodina oboustranně hrána již ve volnějším tempu.

Sestava: Červený – Větrovec, Klier (72. Exner), Celina, Veselý – Sládek, Hampl (85. Uksa), Beňo, Novotný – Malý, Čížek

Branky: 50. Malý, 56. Sládek, 61. Malý

Rozhodčí: Pánek M.

Diváků: 130


Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš / Karel Bartoš