Cembrit Beroun – Libomyšl 3:0 (1:0)

27.8. 2017   A tým Cembrit Beroun - Libomyšl 3:0 (1:0)

Nováček soutěže – Libomyšl z počátku utkání rozhodně nepůsobil zaraženě a do konce prvního poločasu nám dal trochu zabrat. Postupem času ale přeci jenom rozhodla větší zkušenost, fotbalovost a nasazení, takže první tří body zůstaly doma.

Do prvního soutěžního utkání sezóny nám chyběli hráči Beňo, Čížek a Pokorný. V brance již nastoupil nový brankář Jaroslav Ilko. Libomyšl budila dojem farmy Svaté a to jak dresy, tak i hráčským obsazením – Blahovec, Sadílek, V. Pelc. V prvních minutách byla naše hra dosti nesourodá a oproti soupeři, který se zatáhl k vlastní šestnátce, jsme se i těžko prosazovali. První střelu směrem k brance vyslal až v 16. min. Sládek, tu ale dokázal obránce zblokovat na roh. První tutovku spálila Libomyšl a to když v 18. min. hlavičkoval v malém vápně Červený, naštěstí mimo brankovou konstrukci. Další Sládkova střela v 35. min. jen trefila hostujícího brankáře. Ve 40. min. Novotného ve velmi dobré příležitosti vychytal opět brankář. Ve 43. min. se již Novotný dokázal gólově prosadit. Nápravníkovu střelu zblokoval obránce, k odraženému míči se za obranou dostal Novotný, který obešel brankáře a do prázdné branky otevřel gólový účet zápasu – 1:0. Těsně před odchodem do kabin brankář Lhoták zázračně vyrazil nohama Paluskovo sólo.

Po obrátce se přeci jen náš herní projev zlepšil. Hned ve 47. min. po úniku Nápravníka po křídle a jeho následném centru ve složité pozici Sládek přestřelil branku. Poté předvedl nehezký obraný zákrok Pelc, když u rohového praporku fauloval skluzem Nápravníka, jenž musel později z utkání odstoupit. K rozehrání míče se po odpískaném faulu postavil Větrovec. Jeho centr obrana odvrátila jen na hranici vápna. Takto odražený míč ještě na bránu vypálil Nápravník, jeho jedovatou střelu však brankář vyrazil před sebe, a nakonec Klier dorazil míč na správné místo – 2:0. V 66. min. poslal krásný pas za obránce Hampl, který si sebral nabíhající Paluska a postupně vymotal v pokutovém území tři protihráče a uklidil míč k tyči – 3:0. Více se toho již v utkání neodehrálo, a tak můžeme oslavit povedený vstup do sezóny.

Sestava: Ilko – Landa, Malý, Klier, Veselý – Sládek (80. Exner), Větrovec, Hampl, Nápravník (66. Uksa) – Novotný, Paluska

Branky: 42. Novotný, 55. Klier, 66. Paluska

Rozhodčí: Špivák R.

Diváků: 90

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš