Cembrit Beroun – Hudlice 3:0 (0:0)

11.9. 2017   A tým Cembrit Beroun - Hudlice 3:0 (0:0)

Důležitá a zcela zasloužená výhra se zpočátku nerodila lehce, jelikož jsme dlouho neuměli najít recept na překonání hostujícího gólmana Vítka Sklenáře. Mladý Hudlický celek s námi vydržel hrát vyrovnanou partii hodinu.

Na pěkně připravené hřiště jsme nastoupili v téměř kompletní sestavě, hosté bez Tikovského, Forejta, Bernera a Mejsnara. První gól měl na kopačkách v 10. min. Novotný, ale Sklenář jeho první střelu zázračně vyrazil a následnou dorážku vykopával na brankové čáře obránce. V 18. min. přímý kop Větrovce našel v pokutovém území Sládka, jenž hlavičkoval z 8m – bohužel jen do náruče brankáře. Poté na nějaký čas převzaly aktivitu Hudlice, ale brankáře Ilka nijak vážně neohrozily. Ve 38. min. zákrok Hudlického obránce na Veselého uvnitř pokutového území zaváněl penaltou, ale rozhodčí nařídil jen trestný kop na hranici vápna. Před odchodem do kabin postupovali na osamělého obránce Novotný a Paluska. Paluska se v zakončení bohužel unáhlil.

Bojovný fotbal pokračoval i po obrátce s tím rozdílem, že Hudlice si stále více říkaly o gól. V 55. min. si naběhl Hampl na rohový kop, jeho hlavičku však z malého vápna vyrazil brankář Sklenář. Náš soustavný tlak pokračoval a v 57. min. vyústil v první branku. Nápravník vybojoval na obránci ztracený míč, přišel centr do malého vápna a Novotný záhadnou střelou, kterou umí pouze on, zařídil stav 1:0. V 65. min. Paluska obešel vše, co mu stálo v cestě, ale v koncovce selhal. V 77. min. z nařízené penalty Paluska se štěstím propálil brankáře – 2:0. V 87. min vybídl Uksa do šance Palusku, který ze 4m poslal bochánek do připravené náruče brankáře. V 90. min. zahrál rohový kop Nápravník a Lelovics – nováček v dresu Cembritu prudkou hlavičkou na zadní tyči rozvlnil síť – 3:0.

Sestava: Ilko – Landa, Malý, Hampl, Veselý – Sládek, Beňo, Větrovec (24. Klier, 75. Lelovics), Nápravník – Novotný (81. Uksa), Paluska

Branky: 57. Novotný, 77. Paluska, 90. Lelovics

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 80

Text: IS/OU