Cerhovice B – Cembrit Beroun 2:4 (1:2)

19.9. 2017   A tým Cerhovice B - Cembrit Beroun 2:4 (1:2)

K prvnímu zápasu do vzdálenější části okresu na Hořovicko Cembrit vyrazil do Cerhovic, kde se utkal s místním B-týmem. Hosté přijeli bez několika hráčů minulé základní sestavy. Chyběli Landa, Veselý , Větrovec a Sládek. Obrana – to byla zkušenost sama – beci Beňo a Schýbal a ve středu 34 letý mladíček Malý a vypomohl „stoper ve výslužbě“ Celina.

Hned od začátku jsme zásluhou útočně laděné hry, jasně přehrávali domácí, ale byl to hlavně souboj s výborným brankářem Novákem. Již v úvodní minutě Nápravník ze 13m pálil do šibenice, ale brankář Novák vyrazil na roh. Dělovka Lelovicse jen skončila těsně nad brankou. Po chvíli zahrozili i domácí. Balej hlavičkoval z 8m a Ilko akrobatickým zákrokem vyrazil nad břevno. V 6. min. přešel domácí Marchal přes dva protihráče, na brankové čáře stihl zaskočit za našeho brankáře Celina a nepustil tak domácí do vedení. V 11. min. se již naši fanoušci na tribuně radovali. Malý vysunul Palusku, který podél vybíhajícího brankáře poslal Cembrit do vedení – 0:1. V 18. min. vybídl Nápravník do sóla opět Palusku, jenž ze 7m v obtížně pozici trefil jen vybíhajícího brankáře. Střele Hampla klasickým bodlem také nechybělo mnoho. V 28. min. se opět osmělili domácí, dlouhý pas zakončoval Kalivoda, ale tvrdou ranou pod břevno Ilka nepřekvapil. V 33. min. se po ivdividuální akci prosadil Marchal, když obešel dva naše obránce a z 19m tečovanou střelou do horního růžku vyrovnal na 1:1. V 39. min. přišel faul domácích na pronikajícího Palusku. Nařízený pokutový kop Nápravník bohužel neproměnil. V 41. min. se vydal na steč stoper Malý. Po naší kombinaci si dezorientovaný domácí Huml míč nasměroval do vlastní brány, pěkně k tyči do protipohybu brankáře Nováka 1:2. Naši hráči by to asi lépe neumístili.

Cembrit nepolevil v útočné hře ani po změně stran. Po chybě domácího obránce Paluska z dobré pozice netrefil branku. Nepříjemnou střelu Lelovicse k tyči ze 20m výborně vystihl domácí brankář a vyrazil na roh. Ve 47. min. Nápravníkův samostatný nájezd vyrazil Novák nohou. V 55. min. unikl po křídle opět Paluska, jeho střelu do opuštěné branky zastavila ruka domácího obránce a rozhodčí Kareš ukázal bez váhání podruhé na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu proměnil s jistotou Čížek – 1:3. Hned v 57. min. nepokrytý Novotný z úhlu tvrdou ranou orazítkoval tyč domácí branky. Cembrit nadále útočil. V 58. min. využil minely domácího stopera Paluska a krásným obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře – 1:4. V 65. min. střelu Pokorného z 12m vyrazil Novák na roh. V 76. min. se z ojedinělého útoku dostal k odraženému míči Vonásek, který individuální akcí snížil na 2:4. Od té doby rezerva Cerhovic sympaticky vsadila vše na útočnou kartu, ale buď výborný Ilko nebo naše obrana již nedovolila domácím gólově se prosadit. Cembrit si tak pohlídal dvoubrankové vedení a odvezl si z Cerhovic všechny body.

Sestava: Ilko – Beňo, Malý, Celina, Schýbal (70. Klier) – Nápravník, Lelovics, Hampl, Novotný – Čížek (65. Pokorný), Paluska

Branky: 11. Paluska, 41. Huml (vlastní), 55. Čížek (pokutový kop), 58. Paluska

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 40

Text: IS/MK/JK