Cembrit Beroun – Březová 2:2 (0:1)

27.9. 2017   A tým Cembrit Beroun – Březová 2:2 (0:1)

Zajímavý zápas dvou rozdílných poločasů nabídlo nedělní utkání na hřišti Maracaná pod mostem. Březová prokázala, že je atraktivním soupeřem s řadou mladých, technických hráčů a dirigentem Michalem Dochtorem. Domácí byli zaskočeni rychlým gólem a bod zachránili až v samém závěru utkání.

Na mokrý terén nastoupily oba celky v nejsilnějších sestavách. Úvodní minuta nás doslova zmrazila. Po rychlé křídelní akci a následném centru hlavou poslal Šobek hosty do vedení 0:1. V 5. min. přihrál Hampl Beňovi jenž z 16m těsně minul branku hostí. V 8. min. dravý Šobek v jasné šanci netrefil z 6m branku domácích. Naše hra byla na náhodu, míč nám odskakoval a nedařila se ani přesná přihrávka. V 35. min. po centru Landy chyběly hlavičce Novotného centimetry. V 43. min. jsme pohrdli vyrovnáním, když přímý kop Novotného prodloužil hlavou Hampl, obránci nechtěně zpracovali pro Palusku, který z rohu malého vápna minul branku.

V 53. min. hosté zahrávali sérii rohových kopů. Domácím se všechny dařilo odvracet. Bohužel z posledního z nich se po zblokované střele z nulového úhlu prosadil Spousta a navýšil na 0:2. Tato nás konečně probudila a po rohovém kopu hlavičku Landy ze 7m zblokovali na brankové čáře společnými silami obránce a brankář hostí. V 57. min. nepříjemnou střelu Bartáka z úhlu vyrazil Ilko. V 61. min. se Novotný z přímého kopu trefil fantasticky a technickou střelou ze 17m vymetl šibenici – 1:2. Náš tlak narůstal. Po vystřídání, měl na hlavě vyrovnání Lelovics, ale bohužel jeho první kontakt s míčem skončil vedle branky. V 67. min. aktivní Lelovics unikl svým strážcům a střílenou přihrávku napálil Paluska z 8m do břevna. Hosté se stáhli a obětavě bránili okolo šestnáctky. Na hrotu zůstal jen Šobek, který v 77. min. z rychlého protiútoku minul naší branku. Závěr utkání byl již na morál, šli jsme ale více štěstíčku naproti a byli po zásluze odměněni. V probíhající 90. min. zahrával Novotný rohový kop. V závaru hráčů se nejlépe orientoval Malý a vyrovnal na konečných 2:2.

Sestava: Ilko – Veselý, Malý, Celina, Landa – Sládek (67. Lelovics), Beňo, Hampl (87. Klier), Nápravník – Paluska, Novotný D.

Branky: 61. Novotný, 90. Malý

Rozhodčí: Červenka M.

Diváků: 110

Text: IS/MK