Svatá – Cembrit Beroun 5:3 (2:2)

2.11. 2017   A tým Svatá - Cembrit Beroun 5:3 (2:2)

S obavou, aby se vůbec hrálo kvůli vichřici, která řádila po celé republice, cestovali hráči Cembritu na Svatou. Silný vítr nakonec nebyl tou největší překážkou. Spíše jí byl domácí střelecký Fantóm Jan Morstein a naše střelecká nemohoucnost.

Úvod byl podle představ hostů, parádní střelu Větrovce vyrazil Falc M. a dobíhající Lelovics ze 6m dorážel, jenže ležící brankář záhadným semaforem zachránil. Z dalšího útoku zapomněla obrana na Kliera, který v malém vápně pálil mimo. Na řadu přišlo pravidlo: „Nedáš, dostaneš!“ Běžela teprve 4. min., když po křídle unikl Morstein, první střelu brankář Ilko vystihl, jenže na dorážku z úhlu k opačné tyči neměl nárok – 1:0. Ve 22. min. bylo vyrovnáno, Novotný zahrával rohový kop a Beňo z 12m hlavou k tyči vyrovnal – 1:1. Hned v 28. min. se podařila kombinační akce, kdy unikl Sládek, přetažený centr vrátil do ohně hlavičkující Hampl a Lelovics se v malém vápně prosadil – 1:2. Stále se hrál solidní, bojovný fotbal. Ve 41. min. zahrávali domácí rohový kop, nejvýše vyskočil Fuxa a hlavou trefil horní růžek – 2:2.

V přestávce musel odjet na směnu stoper Malý a změny ve složení obrany se nevydařili. V 50. min. si z protihráčů udělal Morstein kužele a s pomocí tyče strhl vedení na stranu domácích – 3:2. V 55. min. se střed obrany rozestoupil, v situaci zavánějící ofsajdem se k utěšené střele dostal Bartoníček a bylo to 4:2. V zápětí nezištně uvolnil Vlasák Morsteina, jeho zakončení z 11m vychytal Ilko. Útoky se střídaly na obě branky, hodně slibný byl únik Nápravníka, jehož příchod hru oživil, prudký centr u zadní tyče ze 2m zakončil Hampl mimo. Poté Paluska dělal v úniku kličku i brankáři, ale dostal se až do zázemí. V 75. min. obdržel Nápravník přihrávku do běhu od Sládka, pronikl do šestnáctky a střela z 10m zapadla za opačnou tyč – 4:3. Při závěru této akce se nezaviněně srazili vybíhající brankář a útočník koleny. M. Falc musel svatyni opustit. Nepochopitelně se však více než deset minut nehrálo a sudí čekal než se sežene nový brankář, místo toho, aby do branky šel někdo z hráčů či náhradníků, kteří byli připraveni. Cembrit tak po vstřelení kontaktního gólu místo dalšího tlaku zcela vychladl a již s nedostal do potřebného tempa. Do branky se postavil otec prvního gólmana P. Falc a předvedl se dvěma vynikajícími zákroky. V 84. min. unikajícího Morsteina přidržel rukou Větrovec. Spatřil červenou kartu a následný trestný kop Suchý adresoval nepatrně vedle. Nejblíže vyrovnání byla v 88. min. hlavička Hampla z 8m, brankář dokonale tým podržel. V nastavení hry, kdy Cembrit v deseti zcela otevřel zadní vrátka nastala výhodná situace pro Morsteina, který po kličce i brankáři završil svůj výborný výkon – 5:3.

Sestava: Ilko – Veselý, Malý (46. Nápravník), Větrovec, Beňo – Sládek, Lelovics, Klier (68. Uksa), Novotný – Paluska, Hampl

Branky: 22. Beňo, 28. Lelovics, 75. Nápravník

Rozhodčí: Kareš M.

Diváků: 80

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/JK | Foto: Pavel Jonáš