Cembrit Beroun – Mořina 5:2 (1:2)

7.11. 2017   A tým Cembrit Beroun - Mořina 5:2 (1:2)

Chladné nedělní ráno nabídlo divákům velmi zajímavé utkání naprosto rozdílných poločasů. Na vlastní kůži jsme poznali, že pokud nebudeme hrát obětavě a s nasazením nemůžeme uhrát dobrý výsledek. Po prvním velmi nepovedeném prvním poločase jsme zabrali a otočili nepříznivý výsledek v náš prospěch na němž se hattrickem (to jsou tři góly :)) podílel Pepa Klier.

V 8. min. vyslal z velké vzdálenosti utaženou střelu Nádr, která proletěla hradbou těl před šestnáctkou a nešťastně propadla brankáři do sítě – 0:1. Ve 12. min. po zbytečné ztrátě ve středu, soupeř poslal míč dlouhým nákopem do vápna. Po několika soubojích propadl míč až na brankovou čáru, kde při pokusu jej odkopnout trefil stoper Malý nešťastně gólmana a míč se tak opět třepetal v naší síti – 0:2. Mořina urputně bránila dvoubrankový náskok a zaparkovala tzv. autobus před šestnáctkou. Nám chyběl především pohyb a tak jsme po většinu času jen bezúčelně kombinovali na soupeřově polovině. V 27. min. po centru Hampla se ocitl Landa v malém vápně, ale v nadějné pozici netrefil branku. Krátce po té pronikl individuálně soupeřovou obranou Novotný, ale střelou ze 14m doprostřed branky brankáře nepřekvapil. V 36. min. se opět Landa dostal do zakončení a ani tentokrát nebyl se svou táhlou střelou z úhlu úspěšný. Ve 39. min. se štěstí přiklonilo na naší stranu. Sládek centroval míč od postranní čáry, jenž proklouzl brankáři mezi rukama a propadl za jeho záda do branky. Ve 45. min. mohli hosté jít opět do dvoubrankového vedení, když postupovali od půlky hřiště v přečíslení dva na jednoho. Útočníkovi Matlyakovi se nepovedlo spoluhráči přihrát přesně a stoper Malý mu v rozštěpu míč odebral.

Ve druhém poločase chtěla Mořina pokračovat v úspěšné obrané taktice, ale přestala být v soubojích úspěšná a začala si často pomáhat nedovolenými zákroky. V 55. min. po zdařilé kombinaci Palusky a Beňa přišel přetažený centr na zadní tyč, kde byl neobsazený Klier a zblízka poslal míč pod břevno – 2:2. V 58. min. byl opět v hlavní roli Klier, když se postavil k exekuci přímého kopu a z 19m překvapil brankáře střelou na jeho stranu – 3:2. V 68. min. doplatili hosté na přehnanou agresivitu v podobě vyloučení Martina Váni po druhé žluté kartě. V 74. min. unikl po levé straně Nápravník a byl obráncem v pokutovém území podražen,. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Čížek – 4:2. Do další šance se po rohovém kopu Nápravníka dostal Hampl, ale hlavičkoval nepatrně nad břevno. V 82. min. se dopustila Mořina dalšího nedovoleného zákroku uvnitř pokutového území, tentokrát na útočníka Novotného. Míč si na značku pokutového kopu postavil Klier a opět se v zakončení nemýlil – 5:2. Dokonal tak náš obrat a za ovací diváků mohl jít v klidu vystřídat.

Sestava: Ilko – Veselý, Malý, Hampl, Landa – Sládek (46. Klier, 85. Schýbal), Beňo, Čížek (80. Uksa), Nápravník – Paluska, Novotný

Branky: 39. Hašek vl., 55. Klier, 58. Klier, 74. Čížek, 82. Klier

Rozhodčí: Špicl J.

Diváků: 90

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš