Komárov B – Cembrit Beroun 3:1 (3:0)

13.11. 2017   A tým Komárov B - Cembrit Beroun 3:1 (3:0)

Zasloužená výhra Komárova B, který byl pánem na hřišti, ale pouze do poločasu. Rozdíl byl v rychlosti hráčů, přesnosti přihrávek a v kvalitě zakončení. Po obrátce přestalo být hřiště regulérní a v bahenních lázních se jen bojovalo a s fotbalem to nemělo moc společného. Sice jsme se zlepšili, ale stačilo to pouze na čestný úspěch.

Nastoupili jsme ve stabilní sestavě jen na důležitém postu brankáře musela vypomoci „trojka“ Jan Šlégr. V úvodní minutě jej vyzkoušel z úhlu Řepka, odvrátil na roh. V 11. min. však nestačil zareagovat na dalekonosnou střelu Vaníčka z 27m. V 14. min. se rozhodl k dalšímu úderu z 20m Petráš a míč skončil v horním růžku – 2:0. Byla to sprcha a na kluzkém a blátivém hřišti exceloval pouze jediný tým. V 30. min. hostující brankář chytil tutovku Grunta z 6m. V 35. min. přišla chybná rozehrávka Landy, který namazal do běhu Kratochvílovi, který z 10m nedal brankáři šanci – 3:0. Teprve opadl hrozivý tlak rezervy a první nebezpečná střela Palusky z 18m šla mimo branku. Postupně se utkání měnilo na souboj hráčů s terénem, který připomínal oraniště. Ve 44. min. jedovatou střelu Lelovicse z 14m k tyči vychytal Molík.

Po změně stran se přece jen změnil obraz hry a to ve prospěch hostí. V 56. min. unikl Nápravník, jeho zakončení chyběly decimetry. Poté přímý kop Větrovce prošel pokutovým územím a po několika tečích zachránil pozorný brankář Molík. Stále častěji jsme byli na míči, ale koncovka byla slabinou. Naopak v 71. min. prováděl trestný kop z 18m Petráš a zatočil jej k opačné tyči, Šlégr zázrakem vyrazil. V 83. min. při delším nákopu do pokutového území se nedohodli obránce s brankářem, Novotný toho využil a míč získal, brankáři nezbývalo než za cenu ŽK a penalty situaci hasit. K pokutovému kopu se postavil fanoušky vyvolávaný Klier a s přehledem k tyči snížil. Před koncem po jedné z mála úspěšných kombinací si vyměnili míč Paluska a Novotný, brankář opět zachránil. Velká možnost Beňa ze 7m byla sražena zády obránce na roh. V 89. min. byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Veselý. Utkání tak skončilo výhrou domácích 3:1 a zničeným hřištěm Komárova.

Sestava: Šlégr – Veselý, Větrovec, Malý, Landa – Nápravník, Beňo, Lelovics (78. Klier), Hampl, Novotný – Paluska

Branky: 83. Klier z PK

ČK: 89. Veselý

Rozhodčí: Hájek V.

Diváků: 40

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/JK | Foto: Pavel Jonáš